bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,047.16 0.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,064.02 0.64%
bnb
BNB (BNB) $ 560.95 1.29%
solana
Solana (SOL) $ 143.73 0.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514849 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.495326 8.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154746 1.74%

Brezilyalı XP Inc, Müşterilerine Kripto Hizmeti Sunacak

XP raises 200 million on SPAC Nasdaq listing 1280x720 1

Brezilyalı hisse komisyoncusu XP Inc, Ağustos ortasına kadar müşterilere açmayı ve başlangıçta Bitcoin ile Ethereum planladığını açıklamıştı. Şu anda 3.6 milyon müşterisi olduğunu belirten şirket, kripto ticaretinin her müşterinin almak istediği risk miktarı gibi uygunluk kurallarına uyacağını belirtmişti. Son olarak şirket Bitcoin alım satım hizmeti sunmak için ilk adımı attı. Şirketin kripto para platformu Xtage Bitcoin ve Ethereum ticaretine başladı.

XP Inc, Müşterilerine Bitcoin Başta Olmak Üzere Kripto Hizmeti Sunacak

Celsius ve Voyager gibi kripto devleri çökmesi ve Bitcoin bu yıl şu ana kadar değerinin yaklaşık yüzde 50’sini kaybetmesiyle oldukça kötü bir atmosfer çizdi. Ancak bu durum Temmuz ayında kripto hizmeti sunacağını açıklayan XP’nin kripto odağını değiştirmedi.

maxresdefault

Yeni işlemlere açılan platform, Nasdaq ile ortak bir çalışmanın sonucu. Nasdaq ile entegre sistemlere sahip olan platformun 2022’nin sonuna kadar 10 kripto paraya kadar ürün yelpazesini genişletmesi bekleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan XP Inc. Finansal Ürünler Direktörü Lucas Rabechini şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki birkaç ay içinde platforma daha da fazla işlevsellik ekleyeceğiz. Yıl sonuna kadar ise yatırımcılara yaklaşık 10 dijital para birimi sunacağız”

Bu noktada Rabechini’nin ilk etapta platformun 500.000 kişiye kadar hizmet verebildiğini ve yıl sonuna kadar bunu 1 milyon kadar çıkarmak istediklerini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala