bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,422.06 3.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,247.89 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 577.99 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 181.64 6.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.596649 3.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414471 4.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131632 5.57%

Brezilya, yurt dışı kripto gelirine vergi uygulayacak

coinbase brezilya hukumetinin odeme sistemi pixi entegre ettitg

Brezilya, offshore borsalarda tutulan kripto kazançlarına yüzde 15 vergi uygulayacak. Yahoo Finance’in haberine göre Brezilya Senatosu, kripto paraları da içeren yeni gelir vergisi düzenlemesini onayladı.

Buna göre Brezilya vatandaşları, uluslararası borsalarda tutulan kripto kazançları için yüzde 15 vergi ödeyecek. Düzenlemeden yabancı borsa ve tek hissedarlı yatırım fonlarından 1.200 dolardan fazla kazanan Brezilyalılar etkilenecek. Brezilya, yeni yılda vergi gelirlerinden 4 milyar dolarlık hedef belirlemişti.

Düzenleme, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva tarafından onaylanması haline 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek. Tasarı, Temsilciler Meclisi tarafından da onaylandı. Chainalysis, Brezilya’nın kripto benimsenmesinde dünyada ilk 10 sırada yer aldığını açıklamıştı.

Geçen hafta İspanya’da benzer bir karar almıştı. Buna göre İspanyol vatandaşları, Mart 2024 sonuna kadar yurtdışındaki kripto varlıklarını beyan edecek. Düzenleme, bilançoları 50 bin euroyu aşan kripto varlık sahiplerini ilgilendirecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala