Brezilya Menkul Kıymetler Borsası, Latin Amerika’daki İlk Bitcoin (BTC) ETF’ini Listeledi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Blockchain yatırım firması QR Capital’in Bitcoin (BTC) ETF’i bugün Brezilya borsasında işlem görmeye başladı.

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Mart ayında QR Capital’in Bitcoin ETF’ini QBTC11 kodu altında Sao Paulo merkezli B3 borsasında işlem görmesi için onayladı.

Firma yaptığı açıklamada Bitcoin ETF’inin özel anahtarlar hakkında endişelenilmesine gerek kalmadan güvenli bir biçimde saklanacağını ve yatırım yapılabileceğini ifade etti.

QR Capital CEO’su Fernando Carvalho, Bitcoin’in borsaya girişinin “kripto piyasası ve geleneksel finans piyasası için de tarihi bir an” olduğunu söyledi.

Brezilya’dan önce Kanada’da da Bitcoin ETF’leri onaylanmıştı. ABD’de ise SEC, Bitcoin ETF’leri hakkında vereceği kararı ertelemeyi sürdürüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Yavuz

Bitwise spot Ripple ETF’i için SEC’in kapısını çaldı

​​Kripto varlık yöneticisi Bitwise, Delware eyaletindeki Ripple (XRP) spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurusundan saatler sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kapısını çaldı. Bitwise’ın başvuru belgelerine göre varlık yöneticisi, birey ve kurumların fona yatırdığı nakit paradan faaliyet gideri ve yükümlülükler düşüldükten sonra kalan kısmını karşılayacak miktarda XRP’yi elinde tutacak.  Şirket CEO’su Hunter Horsley ...

Bağlantıyı kopyala