bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,663.06 1.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.70 1.83%
bnb
BNB (BNB) $ 557.70 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518203 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48724 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152631 0.44%

Brezilya Bankası BTG Pactual’dan Kripto Platformu

BTG2

Brezilya Yatırım Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre, Mynt adlı kripto para platformu bu yılın sonlarında Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) işlemlerine başlayacak. Şirket, hizmeti BTG Pactual digital ve dijital bankası BTG+ aracılığıyla kullanıcılarına sunacağını söyledi.

BTG Pactual Dijital Varlıklar Başkanı André Portilho konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlk dönemde, piyasanın iki ana varlığına sahip olacağız, ancak zaman içinde alım satım için diğer kripto varlıkları da dahil edeceğiz. Blockchain tabanlı varlıklarla eksiksiz bir platforma sahip olacağız.”

Portilho ek olarak Mynt üzerinden kripto para ve Blockchain teknolojisi konusunda öğretici içerikler yayınlanacağını da açıkladı.

BTG Pactual 2017 yılında kripto endüstrisini incelemeye başlamış, 2019 yılında ReitBZ adlı token’ını yayınlamıştı. Şirket Nisan ayında ise bir Bitcoin fonu başlattı.

Brezilya Kriptoya Yakın

Birçok ülke gibi Brezilya da kripto paralar konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Yakın bir zamanda Brezilya merkez bankası Banco Central’ın Başkanı, yaptığı bir konuşmada 2023 yılından önce bir milli dijital para yapılabileceğini açıklamıştı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala