bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,815.37 5.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,366.22 7.12%
bnb
BNB (BNB) $ 528.19 8.90%
solana
Solana (SOL) $ 183.05 9.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.599098 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.621257 9.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131616 12.72%

Paylaş

Borsada İşlem Yapmak için Hesap Nasıl Açılır?

borsada islem yapmak icin hesap nasil aciliras

Hisse senedi alıp satmak için SPK tarafından yetkilendirilmiş olan bir banka ya da aracı kurumdan yatırım hesabı açtırmanız gerekir. Bunun için çerçeve bir sözleşme imzalamalısınız. Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte önceden bizzat aracı kuruma gitmeden açılamayan hesaplar artık e-sözleşme türü teknolojik gelişmeler ile uzaktan da mümkün.

Hesabı açtıktan sonra karşınıza çıkan ekranlarda alım-satım emri verecek bölmeler vardır. Eğer zorlanıyorsanız aracı kurumunuzun çağrı merkezinden destek alabilirsiniz. Bankacılık sistemi gibi telefonda çok beklemezsiniz, daha ilgilidirler.

Malum yatırımcı sayısı epey az ülkemizde. Hatta nispeten küçük bazı aracı kurumlar sizinle ilgilenecek temsilciyi ve iletişim bilgisini doğrudan verir ve aklınızdaki soru işaretlerine kolay cevap bulabilirsiniz.

İlk defa işlem yapacağınızı düşünürsek hesabı açtıktan sonra yatırdığınız tutarın çok yüksek miktar olmaması önemli bir konu. Nasıl ki ilk defa araba kullanan birinin doğrudan otobana çıkması doğru değilse siz de elinizdeki tüm yatırımı ne var ne yok hisseye yatırmakta temkinli davranırsanız riski yönetmiş olursunuz.

Önce sistemi anlamaya çalışın, bu bazen bir hafta olur bazen bir ay bazen bir yıl… Amacınız kazanmak değil sistemi öğrenmek olsun. Borsada alım ya da satım emri verdiğinizde emirlerin bile türlerinin olduğunu göreceksiniz.

btchaber bh logo

Aysel Gündoğdu

Doç. Dr. Aysel GÜNDOĞDU, 1985 yılında doğdu. İlköğretim ve liseyi İzmir’de bitirdi. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Öğrenciliği esnasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda staj yaptı. 2007–2010 yılları arasında finans sektöründe analist olarak çalıştı. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sermaye Piyasası ve Borsa Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Gündoğdu, ardından aynı Enstitüden Bankacılık Anabilim Dalında doktor unvanını aldı. 2018 yılında finans alanında doçentliğini alan Gündoğdu, halen bir üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor. Gündoğdu’nun bankacılık ve finans alanında yayımlanmış 17 kitabı, 100’ü aşkın uluslararası ve ulusal makale ve bildirisi mevcuttur. Aynı zamanda Banka ve Sermaye Piyasası Araştırmaları Dergisi’nin editörü olan Gündoğdu’nun çalışma alanı finans, yatırım ve davranışsal ekonomidir. Finansal teknoloji ve finansal hizmetler alanındaki şirketlere danışmanlık hizmeti veren Gündoğdu, kurumsal şirketlere eğitim, seminer ve danışmanlık hizmeti de sunmaktadır.
http://www.finansoloji.com

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala