bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,265.95 0.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,048.59 2.71%
bnb
BNB (BNB) $ 587.47 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 153.91 5.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.538832 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449599 1.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15488 4.33%

Borsa rakipleri güç kazandıkça Binance’in liderliği küçüldü

binance

Veri istihbarat platformu 0xScope’un yeni bir raporuna göre Binance, kripto borsa pazarındaki baskın oyuncu olmayı sürdürse de rakip borsaların güç kazanmasıyla liderliği geçen yıl zayıfladı.

Rapor, Binance’in piyasa hacim payının Ekim 2022 ile Temmuz 2023 arasında yaklaşık yüzde 55’ten yaklaşık yüzde 45’e düştüğünü ortaya koydu. Piyasa hacmi, spot piyasalar ile vadeli işlemler ve opsiyonlar gibi türev piyasalar arasındaki birleşik ticaret hacmini ifade etti.

Binance, genel pazar hacmi payında düşüş görse de, spot ticaret hacmi söz konusu olduğunda hala liderliği sürdürüyor. Ancak spot ticarette bile Binance’in hakimiyeti zayıfladı. Rapor, Binance’in spot alım satım pazar payının son 12 ayda yüzde 62’den yüzde 40’a düştüğünü gösteriyor.

Binance’in spot alım satım üzerindeki hakimiyeti gevşedikçe, Upbit büyük bir spot alım satım borsası olarak ortaya çıktı ve geçtiğimiz ay boyunca spot pazar payının yüzde 10’undan fazlasını sürekli olarak elinde tuttu.

0xScope’un raporuna göre Binance, türev ticaretinde yaklaşık yüzde 50 pazar payıyla hakimiyetini sürdürüyor. Ancak OKX, Bybit, Bitget ve MEXC gibi borsalar bu alanda hızla genişliyor. Bu dört borsa birlikte artık türev hacminin yüzde 40’ından fazlasını oluşturuyor.

Raporda, “Binance’in türev pazar payı geçen yıl yüzde 50 civarında kalarak nispeten istikrarlıydı, ancak son zamanlarda yaklaşık yüzde 45’e düştü” denildi.

Özellikle OKX, türev ticaretinde ikinci sırada yer alarak Binance’in önde gelen rakibi olarak ortaya çıktı. 0xScope analistleri, “OKX’in türev ticaretindeki payı geçen yıl istikrarlı bir şekilde arttı ve geçen yıl yüzde 10’dan şu anda yaklaşık yüzde 15’e yükseldi” diye yazdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala