bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,280.10 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,598.40 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 587.16 2.08%
solana
Solana (SOL) $ 187.48 1.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62249 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654409 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220084 18.86%

Bored Ape Yacht Club NFT’si, Yanlışlıkla 3 Bin Dolara Satıldı

bored ape yacht club isimli nft projesi bir orangutan yardim kurulusuna bagis yapti rwrLf1sr

The Bored Ape Yacht Club koleksiyonundan bir NFT, bir hata sonucu çok düşük bir fiyata satıldı. Söz konusu olan bu hata ile beraber fiyatı 75 ETH yani 300 bin dolar olan NFT eseri, 3 bin 66 dolara satıldı.

Bir Bored Ape Yacht Club NFT’si Hata Sonucu Çok Düşük Fiyata Satıldı

The Bored Ape Yacht Club koleksiyonundan bir NFT, çok düşük bir fiyata satılması “tombul parmak hatası” olarak adlandırıldı. Tombul parmak hatasını açıklamak gerekirse; finansal faaliyetlerdeki yanlış klavye veya fare işlemine deniyor. Söz konusu olan NFT’nin sahibi Max, NFT eserinin fiyatına yanlışlıkla 75 ETH yerine 0.75 ETH olarak yazması NFT eserinin çok düşük bir fiyata satılmasına neden oldu.

bored ape yacht club nftsi yanlislikla 3 bin dolara satildi
Bored Ape #3547

NFT piyasasına göre düşük bir ücretle satışa çıkan bu NFT, çok hızlı bir şekilde alıcı buldu. Fırsatı kaçırmayan alıcı; işlemi hızlandırmak için fazladan 34 bin dolar ödedi. NFT eserinin alıcı ise; belirli bir fiyatın altında listelenen NFT’leri hemen satın almak için geliştirilen bir bot olarak açıklandı.

NFT’nin sahibi Max, konu hakkında şu şekilde konuştu:

Nasıl oldu anlamıyorum. Sanırım konsantrasyon kaybı. Her gün pek çok ürün listeliyorum ve düzgün bir şekilde dikkat etmiyordum. Parmağım fareye tıkladığında hatayı anında gördüm ama bir bot 8 ETH (34 bin dolar) üzerinde bir ücret gönderdi. Bu yüzden iptali tıklayamadan ve eser anında satıldı.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse; NonFungible.com tarafından açıklanan verilere göre satılan 10 NFT’den 4’ü Bored Apes oldu. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala