bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,574.84 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.27 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 608.13 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 155.46 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545608 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508373 1.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160302 0.14%

Borç Tavanı Tasarısı, Senato Oylamasına Hazırlanıyor

borc tavani tasarisi senato oylamasina hazirlaniyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin son zamanlardaki en büyük sorunlarından birisi olan borç tavanı tasarısının sonuna geliniyor. Temsilciler Meclisi oylamasının ardından “Borç Tavanı Tasarısı” Senato oylamasına sunulmaya hazırlanıyor.

Senato, Borç Tavanı Tasarısını Oylayacak

Senato borç yavanının yükseltilmesi ve hükümet harcamalarının sınırlandırılması adına Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan ve Çoğunluk Lideri Chuck Schumer’in Perşembe gecesi meclisten geçeceğini söylediği bir dizi değişiklik önerisi üzerinde tartışmaya başladı. Schumer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Her iki taraf da Senato’nun gün içinde temerrüdü önleyecek bir yasayı geçirmesini sağlayacak olan bir anlaşma üzerinde fikir birliğine vardı.

Bugüne damgasını vuran konu ise borç tavanının yükseltilmesi ya da askıya alınması için son tarih olan 5 Haziran’a sadece üç günün kalmış olması oldu. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’nin borç limitini yükseltme yönünde oy kullanılmaması halinde hükümetin büyük olasılıkla önümüzdeki hafta borç yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğini dile getirdi.

borc tavani tasarisi senato oylamasina hazirlaniyor 2

Normal kurallara göre Senato’nun basit bir tasarıyı gündeme getirmesi ve bunu oylamaya sunması yaklaşık olarak bir hafta sürüyor. Schumer’in bu kuralları atlayarak Pazartesi gününe kadar tasarıyı oylayabilmesi için tüm senatörlerin oy birliğiyle onay vermesi şartı bulunuyordu.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, hükümlülüklerini yerine getiremezse, ekonomistler bunun muhtemelen küresel piyasaları şoka uğratacağı, ABD’deki iş kayıplarını tetikleyeceği ve on milyonlarca Amerikalının hayatta kalması için güvendiği hayati hükümet yardımlarının teslimini tehlikeye atacağı konusunda hemfikir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Kaynak: FT

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala