bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

BONK Nedir ve BONK Neden Yükseliyor?

bonk nedir ve bonk neden yukseliyor

Solana’nın Dogecoin’i olarak anılan Bonk Inu (BONK) son zamanlarda en çok aranan meme kripto para birimlerinden birisi oldu. Peki BONK nedir ve BONK trendi ne anlama geliyor?

BONK Nedir?

Memecoin’ler kripto para topluluğu var olduğundan beri kripto sektörünün bir parçası olmuştur. Özellikle ünlü isimlerin desteğiyle birlikte son yıllarda meme kripto para birimleri yepyeni bir seviyeye ulaştı. Solana’nın ilk meme kripto para birimi olan BONK, tüm makro tahminlere ters köşe yapıyor ve kısa sürede yükselmesini sürdürdü.

Solana’nın yerel kripto para birimi SOL fiyatını artırmaktan sorumlu olan BONK, toplam arzının yüzde 50’sini Solana topluluğuna airdrop ile gönderilen Solana’nın ilk meme kripto para birimi oldu.

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamaya göre BONK’un arkasındaki fikir, topluluğun, herkesin ekosisteme katılmak için adil bir fırsat elde ettiği ve çok iyimser bir görünüme sahip olan eğlenceli bir meme kripto para birimi oluşturmak istenmesidir. Solana Blockchain ekosisteminde inşa edilen tüm dApps’de kullanılacak olan BONK’un fiyatı, verilere göre son altı gün içinde yüzde 4335.25 yükseldi.

bonk nedir ve bonk neden yukseliyor 3

BONK Token Ekonomisi

Toplam arz 100 trilyon BONK token’i olarak ayarlandı. Söz konusu BONK token dağılımlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Arzın yüzde 50’si, aşağıda daha da ayrılan Solana topluluğuna airdrop olarak gönderildi.

Bunun yüzde 20’si Solana NFT koleksiyonlarına gitti.

Yüzde 15’i OpenBook oluşturucularına

Yüzde 10 Solana koleksiyoncuları ve sanatçılarına

Yüzde 5, Solana geliştiricilerine

bonk nedir ve bonk neden yukseliyor 2

BONK Güvenilir Mi?

Solana ekosistemindeki tüm kullanıcılar en sevdikleri meme kripto para birimi olan BONK’un büyümesini istiyor. Bununla birlikte Solana’dan ayrılan projelere tahsis edilen BONK’ların da yakılacağı düşünülüyor. Son olarak içeriğin yazımı esnasında BONK 0.000003239 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala