bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,038.89 2.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.25 1.06%
bnb
BNB (BNB) $ 592.89 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 135.88 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519096 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459641 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146231 3.32%

Bolivya Merkez Bankası Kripto Paraları Yasaklıyor

bolivya merkez bankasi kripto paralari yasakliyor

Kripto para konusunda birçok ülke farklı adımlar atmaya devam ediyor. El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) yasal para ilan etmesi ve Çin’in bütün kripto paraları yasaklaması, küresel bir belirsizlik ortamı oluşturuyor. Son olarak Bolivya Merkez Bankası, ülkede kripto para kullanımını yasaklamak adına harekete geçti.

Merkez bankası, kripto para yatırımlarının risklerini anlattığı bir uyarı yayımladı.

Banco Central de Bolivya

Bolivya Merkez Bankası Kripto Yasağı İstiyor

Ülkede faaliyet gösteren Telam haber ajansının duyurusuna göre Banco Central de Bolivya (BCB), ülkedeki kripto kullanımları için yasak getiriyor. Banka ek olarak, vatandaşları bu dijital menkul kıymetlerin kullanıcılarının mali kayıplara maruz kalabileceği konusunda uyarıyor. BCB kriptolar için “doğası gereği güvenilir değiller” dedi.

Bankanın yayımladığı resmi açıklama ise şu şekilde:

“Kripto varlıklar Bolivya’da yasal bir ihale olmadığı için, BCB bunların kullanımını, ticarileştirilmesini ve satın alınmasını yasaklıyor. Yatırımcı ve sahipleri için ekonomik kayıp yaratmada potansiyel riskler taşıyorlar. Kripto varlıkların kullanımı ve ticarileştirilmesi, Bolivya finansal sistemi aracılığıyla çalıştırılamaz. BCB veya Finansal Sistem Denetleme Kurumu’nun yetkisi ile faaliyet göstermezler.”

Bu ülkenin merkez bankasının kriptolar ile ilk kavgası değil. Öyle ki Banka, Aralık 2020’de, o yılın genel seçimlerinin ardından, iç piyasada kripto varlıkların kullanımını yasaklamayı amaçlayan bir karar yayımlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala