bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,142.92 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,271.09 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 601.05 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 138.37 2.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511382 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461293 1.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147033 0.54%

Boğa sinyali: Bitcoin (BTC) talep şokuyla karşı karşıya

Bitcoin BTC talep şoku

Spot Bitcoin ETF’lerin Bitcoin’de (BTC) talep şoku yaratması boğa sinyali olarak yorumlandı. CoinShares verilerine göre, her gün 2.800 BTC talep eden spot Bitcoin ETF’leri piyasadaki arz sıkışmasının temelini oluşturdu.

Dijital altın olarak yorumlanan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz gün büyük bir etki yarattı. BTC, bazı borsalarda kısa süreliğine 64 bin dolar seviyesine ulaştı.

BTC’nin ilerleyişinde spot Bitcoin ETF’lerin etkisi oldukça büyük. The Nine olarak sınıflandıran dokuz spot Bitcoin ETF’i piyasada arz şoku yarattı. Veriler, BTC etmenli bir boğa koşusunun sinyalini verdi.

Boğa başladı mı? Bitcoin (BTC) için kritik veri

Lider kripto para birimi Bitcoin’de (BTC) kurumsal etkiyle birlikte talep şoku yaşanıyor. CoinShares’in sunduğu araştırma verisine göre, spot Bitcoin ETF’lerine artan talep ve spot BTC arzının azınlık olması büyük bir talep şokunu ortaya çıkardı. BTC, talep şokunun da etkisiyle 64 bin dolara ulaştı.

BTC rekor talep
BTC boğa sinyali

Yılın başında onaylanan ve işleme alınan spot Bitcoin ETF’ler, BTC’nin rekorlar kıran yükselişine büyük katkı sağladı. BTC, talepteki artış nedeniyle piyasa üzerinde etkili bir hakimiyet kurdu.

CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, The Block’a verdiği demeçte, Günde 900 BTC’nin kazıldığını, ABD piyasalarında sunulan spot Bitcoin ETF’lerinin ise günde 2.800 BTC biriktirdiğini belirtti.

Geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’ler bir kez daha günlük işlem hacmi rekoru kırdı. Bloomberg ETF araştırma analisti James Seyffart’a göre, geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’lerinde 6 milyar dolardan fazla işlem hacmi elde edildi. Bu esnada BTC’nin fiyatı da yüzde 10’a yakın yükseliş gerçekleştirdi. BTC, spot Bitcoin ETF’lerin piyasaya sürülmesiyle birlikte yüzde 40 seviyesinde artış gösterdi.

Butterfill’e göre, geçtiğimiz gün BTC’de oluşan talep şoku ile borsalarda 64 bin dolar seviyesi görüldü. İnsanlar BTC’nin neden yükseldiğini anlamaya çalıştı. Veriler ise yükselişin büyük ölçekte ETF kaynaklı olduğunu gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala