bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

BOBA Coin Nedir? BOBA Coin Yorum ve Geleceği

bobaa

Boba, Enya ekibi tarafından OMG Vakfı’na temel katkıda bulunanlar olarak inşa edilen bir L2 Ethereum ölçeklendirme ve büyütme çözümüdür.

Katman 2 Ethereum ölçeklendirme ve artırma çözümü olan Boba Network, gaz ücretlerini düşürür, akıllı sözleşmelerin yeteneklerini geliştirir ve işlem hacmini iyileştirir. Boba Network’ün yerel tokeni, 25 Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi 7,93 $’a ulaştı ve 19 Kasım 2021’de tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,99 $’ı kaydetti.  


Boba Nedir? 

Alan Chiu tarafından 2018 yılında kurulan Boba Network, Katman 2 Ethereum ölçeklendirmeli Optimism kod tabanına dayalı bir blok zinciri güçlendirme çözümüdür . Boba, Optimism’in ana Ethereum zincirinden bir Katman 2 ağına işlem verilerini aktarmak için akıllı bir sözleşme kullandığı Optimistic Rollup teknolojisini kullanır. Sıralayıcı, birden çok işlemi bir toplu iş halinde birleştirir, ardından toplu işi tek bir işlem aracılığıyla ana zincire geri gönderir. 

Boba Network, takas tabanlı rampa, hızlı çıkış ve zincirler arası köprüleme gibi yenilikçi özellikler içerir; DeFi’ye satın alınabilirlik sağlamayı hedefliyor

Ethereum üzerinde NFT DApp’ler; ve genellikle Ethereum’da pahalı olan mikro işlemleri destekler. Ağ ayrıca Ethereum’dan gelen güvenlik seviyelerini korurken bunları Katman 2’ye aktararak işlem hızını ve maliyetlerini iyileştirir.

Boba Network, Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için Polygon, Arbitrum, zkSync ve StarkWare gibi mevcut ölçeklendirme çözümlerine katılıyor.

“Boba” kelimesi, Tayvan menşeli ve içeceklerde kullanılan yuvarlak, çiğnenebilir tapyoka incilerini ifade eder. “Boba” aynı zamanda tüm içeceğin kendisine de atıfta bulunabilir – yani, bobalı sütlü çay, “boba sütlü çay” olarak bilinir. OMG Network’ten Boba Network’e yeniden markalaşmasının ardından, kurucu Chiu, “ herkesin Boba içtiğinde bir gülümsemesi var. Kullanıcılarımızın [Boba Network]’ü kullandıklarında böyle hissetmelerini istiyoruz. Mutluluğu çağrıştırır.” ifadelerini kullandı.

ethereum l2 scene heats up with boba network taking the second spot in tvl

BOBA Coin Nedir?

Boba DAO’nun yönetim tokeni BOBA, ödüller kazanmak için Boba Ağı’nda stake edilebilir ve BOBA tokeni sahipleri ağın yönetimine katılabilir. Tokeni aldıktan sonra, kullanıcılar DAO’daki teklifler için teklif sunmaya, oy vermeye ve oyları devretmeye hak kazanırlar.

Açık kaynaklı bir blok zinciri defteri olarak, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO), net bir dizi kural tarafından belirlenir.

Boba Network Ne Yapar?

Boba Network, Optimistic Rollup teknolojisi sunan Optimism kaynak kodu kullanılarak oluşturuldu. Bu artırıcı çözüm, gaz ücretlerini azaltır, işlem hacmini iyileştirir ve akıllı sözleşmelerin yeteneklerini genişletir. Boba Network, Ethereum’dan yararlanır çünkü Boba onun alt zinciri olarak hareket eder.

$BOBA, ağın geleceği için yön ve topluluk girişimleri sağlayan Boba DAO’nun yönetimi için kullanılır. $BOBAl’a sahip olan kullanıcılar, Boba Network’e yatırdıkları her token için bir oy alırlar. Token sahipleri, yönetişim yönergelerine dayalı olarak DAO’daki teklifler için oy kullanma, teklif sunma ve oyları devretme hakkı kazanır.

Boba Network’ün Temel Özellikleri

Aşağıda Boba Network’ün bazı özellikleri bulunmaktadır.

Ucuz işlem maliyetleri: Ethereum, işlem başına ortalama 10–50 ABD Doları tutarında yüksek gaz ücretleri alır. Boba Network, maliyetleri ana Ethereum ağındakinden çok daha düşük seviyelere indirerek bu sorunu çözüyor. L2’deki gaz fiyatı her 30 saniyede bir değişir ve genellikle 10 Gwei civarındadır.

Hızlı çıkış: Geleneksel Katman 2 çözümleriyle karşılaştırıldığında, kullanıcılar paralarını ağa ve ağ dışına çok daha hızlı, genellikle sadece birkaç dakika transfer edebilirler. Belirli L2 teknolojisine ve uygulamasına bağlı olarak, Katman 1’e göre 50 kattan 1.000 kata kadar daha fazla verim sunabilir. Ağ, topluluk odaklı likidite havuzları tarafından desteklenen hızlı çıkışlar sunar ve İyimser Toplama çıkış süresini birkaç dakikaya düşürür. Bu aynı zamanda likidite sağlayıcılarına (LP’ler) teşvikli verim çiftçiliği fırsatları sunar. Verim çiftçiliği ile kullanıcılar dijital varlıklarından faiz kazanabilir.

NFT: Kullanıcılar, NFT varlıklarını L1 ve L2 arasında veya hatta farklı L2 çözümleri arasında basabilir, taşıyabilir ve satabilir. Bu, NFT’lerin, özellikle GameFi’nin geliştirilmesini daha kolay ve daha uygun hale getirdi. GameFi üç büyük pazarı birleştirir: merkezi olmayan finans (DeFi), takas edilemeyen tokenler ve blok zinciri tabanlı oyunlar.

Hibrit hesaplamayı kolaylaştırır: Boba Network, Ethereum geliştiricilerinin, AWS Lambda’ya (Amazon tarafından sağlanan bir bilgi işlem platformu) benzer şekilde web ölçeğinde altyapı üzerinde kod yürütmesine olanak tanır. Böylece, zincir üzerinde gerçekleştirilmesi pratik olarak imkansız olan karmaşık algoritmalar uygulanabilir.

Ethereum tarafından güvence altına alındı: İyimser bir Toplama Katmanı 2 protokolü olarak Boba Network, Ethereum’un güvenliği ile çalışır.

Akıllı sözleşmeler için ölçeklenebilirlik sunar: Bu, Ethereum’daki Boba geliştiricilerinin çok fazla para harcamadan algoritmalar kullanarak DApp’ler oluşturmasına yardımcı olur. Boba, geliştiricilerin yürütülen kodu web kapsamlı altyapıdaki algoritmalara beslemesine olanak tanır.

Boba Bridge, varlıkların Ethereum’dan Boba’ya ve diğer Katman 2 blok zincirleri arasında aktarılmasına yardımcı olur.

ozle

Boba Coin Artıları ve Eksileri

Herhangi bir blok zinciri çözümü gibi, Boba Network’de hem artıları hem de eksileri ile birlikte gelir. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir.

Artıları

  • Kullanıcılar, Boba’da Ethereum’un güvenliğinden ve ademi merkeziyetçiliğinden ve düşük işlem maliyetlerinde hızlı yürütmeden yararlanır. Ağ, NFT’lerin Ethereum’a uygun maliyetli bir şekilde başlatılmasını ve köprü oluşturmasını sağlar. Ayrıca, topluluk odaklı likidite havuzları ve Boba NFT Bridge tarafından desteklenen hızlı çıkışlar sunar.

Eksileri

  • Bu yazı itibariyle, henüz piyasaya sürüldüğü için BOBA’nın gerçek değerini belirlemek zor. Bununla birlikte, kullanıcılar mevcut airdrop’a katılıyor ve bu da onlara ücretsiz token kazandırıyor. BOBA tokeni, son yedi gün içinde neredeyse %3,36 düştü ve bu, çerçeveleme segmentlerinde risk olduğunu gösteriyor. Kripto paranın güçlü temelleri olsa da, kısa vadede değerinin bir kısmını kaybedebilir.

BOBA Coin Yorum ve Geleceği

Boba Network’ün değerinin artmaya devam etmesi bekleniyor – bir BOBA’nın fiyatı 2021’in sonunda 3,07 dolara ulaşabilir. Tahmini beş yıllık bir planda BOBA 14,67 dolara ulaşacak. Boba ayrıca, keşfedilen hatanın ne kadar yıkıcı olduğuna/olabileceğine bağlı olarak 100.000$’a kadar ödemeleri olan bir ödül programı da sunuyor.

Gelecekte, BOBA, topluluk girişimlerine ve ağın geleceği için yönlendirmeye yardımcı olan Boba DAO‘nun yönetimi için kullanılabilir. Boba tokenine sahip olan kullanıcılar, Boba Network’te yatırdıkları her token için bir oy alacaklar. Boba tokeni popülerlik kazandı, ancak gerçek ivme muhtemelen daha fazla borsada kullanıma sunulduktan sonra başlayacak. Sonuç olarak, Boba Ağı, kitlelere kripto getiren Ethereum’un erişilebilir ve daha ucuz bir versiyonudur – ve adı gibi, daha fazlası için geri gelmek istemenizi sağlayan lezzetli bir ikramdır.

BOBA Coin Grafiği


BOBA Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BOBA Coin 12,96 TL TL’den işlem görüyor. BOBA Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -2.00% değişim gösterdi. BOBACoin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 8,286,150 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 151,324,571 dolar seviyesinde.

BOBA Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BOBA Coin $ 0.397829 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle BOBA Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 7.99 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BOBA yılın en düşük seviyesini ise 1.44 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala