bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

BNC Coin Nedir? Bifrost (BNC) Coin Yorum ve Geleceği

uu

Bifrost, kullanıcıların merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarına katılmalarına ve kripto para birimlerinde stake ödülleri kazanmalarına olanak tanıyan, Kusama üzerine inşa edilmiş bir projedir.

Bifrost (BNC), gecikme olmadan likidite ve stake sağlamak için tasarlanmış Polkadot tabanlı bir parachaindir. Polkadot ekosistemindeki merkezi olmayan bir finans (DeFi) projesi olan Bifrost, kullanıcıların staking likiditesi elde etmek için staking tokenlerini ve mint vTokenlerini (Stake Türevleri Voucher Token) yatırmalarına ve ayrıca bir token akıllı bir sözleşme ile kilitlendiğinde stake ödülleri almalarına olanak tanır. Bifrost ile, bir hisse kanıtı (PoS) tokenini bir vToken’a dönüştürebilirsiniz.


Bifrost (BNC) Nedir?

Bifrost, kullanıcıların merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarına katılmalarına ve kripto para birimlerinde stake ödülleri kazanmalarına olanak tanıyan, Kusama üzerine inşa edilmiş bir projedir.

Cryptocurrency stake etme, kullanıcıların stake ödülleri kazanmak için tokenlerini akıllı sözleşmelere kilitlemesine olanak tanır. Bununla birlikte, geleneksel stake etme ile ilgili en büyük sınırlamalardan biri, kripto para birimini kilitleyenlerin çeşitli DeFi faaliyetlerine katılmak için fonlarına erişememeleridir. 

Bifrost ekibi, kullanıcıların DOT veya ETH gibi Bifrost platformunu kullanarak herhangi bir kripto para birimini stake etmesine ve karşılığında eşit değerde bir vToken (vDOT veya vETH) almasına  olanak tanıyan bir konsept olan sıvı staking’i tanıtarak bu özel engelleyiciyi kaldırmayı amaçlıyor.

Bu vToken’lar daha sonra herkesin stake ödüllerinin küçük bir miktarından daha fazlasını vermek zorunda kalmadan Kusama’daki DeFi’ye erişmesine izin verir.

Bifrost’un tokeni BNC’nin, Kusama’nın kripto para birimi olan KSM’lerini kullanan topluluk üyelerine , uygulamanın Kusama’da Parachain Müzayede adı verilen bir süreçte bir parachain olarak yayınlanmasına oy vermesi bekleniyor.

Bifrost BNC Ağ Tasarımı

Bifrost parachain, Kusama’nın Röle Zinciri ile Kusama ağı içindeki uygulama katmanı arasında ek bir katman görevi görecek şekilde tasarlanmıştır. 

Katılımcılar, stake etme ödülleri kazanmak için hisse ispatı (PoS) kripto para birimlerini (ETH, KSM veya ADA gibi) Bifrost protokolüne gönderebilir ve bunları karşılık gelen bir vToken’a (vETH, vKSM veya vADA) dönüştürebilir.  

vTokenlar, bu katılımcılara Bifrost DeFi ekosistemine katılmaları için ihtiyaç duydukları likiditeyi sağlar. Örneğin, vToken sahipleri, 8 para biriminden oluşan tek bir havuzda 64 çift arasında işlem yapmalarını sağlayan otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) işlem havuzu olan vTokenSwap’ı kullanabilir.

Not olarak, vToken sahipleri bunları Kusama ağı üzerine kurulu parachainlerdeki diğer DeFi uygulamalarına erişmek için de kullanabilirler.

BNC Token Lansmanı 

Kusama ağı, iki tür blok zinciri çalıştırmak için oluşturulmuştur:

Röle Zinciri: Kusama’nın ağın ana güvenliğini sağlayan ve işlemlerin sonuçlandırıldığı ve karara bağlandığı ana blok zinciri

Parachains: Kusama’nın geçiş zinciri güvenliğinden yararlanan ve sınırlı parachain yuvalarından birine erişen özel blok zincirler

Bifrost, bir parachain müzayedesiyle Kusama ağındaki bir parachain yuvası için teklif veren ilk projelerden biridir.

Bir parachain müzayedesi sırasında, Kusama sahipleri bir parachain yuvası alması gerektiğine inandıkları projeyi desteklemek için KSM’lerini bağlayabilirler. Belirlenen bir sürenin sonunda, kampanyasına en çok bağlı kalan KSM’ye sahip proje, genellikle bir parachain yuvasına erişim kazanır ve bu da onların Kusama’nın ağında 6-48 haftalık bir süre boyunca çalışmasına izin verir.  

Bifrost ekibi, topluluk katkılarını kabul ederek parachain müzayede teklifi için kitle kaynaklı destek sağlayacak. Bifrost bir müzayede kazanırsa, destekçilerin Bifrost’un BNC tokenini almaları bekleniyor.

Not olarak, Bifrost bir parachain yuvası kazanamazsa, topluluk katılımcıları tarafından tekliflerine taahhüt edilen KSM, Bifrost’un açık artırma kampanyasının sonunda iade edilecektir. Bifrost bir müzayede kazanırsa, Bifrost’un parachain yuvasına erişimi sona erdiğinde, bağlı KSM katılımcılara iade edilecektir.

Bifrost BNC Tokenomik

BNC tokeni, Bifrost ağının bakımında ve işletilmesinde önemli bir rol oynar ve aşağıdakiler için kullanılabilir: 

İşlem ücretleri: Bu ücretler, Bifrost ağında yapılan transferler, işlemler ve stake işlemleri için toplanır ve ağ gelişimini desteklemek için bir hazinede tutulur. 

Teminat: Katılımcı düğümler, iyi davranışı sağlamak için BNC’yi paylaştırır. Teminat, düğüm performansına göre artırılır veya azaltılır. 

Yönetişim: BNC sahipleri, sahip oldukları BNC kripto para birimi miktarıyla orantılı olarak her oylama ile ağ yükseltmeleri önerme ve/veya oylama olanağı kazanır.

Diğer birçok kripto para birimi gibi, BNC’nin toplam arzı 80 milyon BNC tokeni ile sınırlıdır ve bunun kabaca yüzde 2’si Kusama parachain müzayedesine katılanlara tahsis edilecektir.

1 X krbY9rGNrQedHGzFhyEQ

BNC Coin Yorum ve Geleceği

Ortalama Bionic (BNC) fiyatı Mart ayı sonunda $0.00005276’ye gidebilir. BNC, beklenen minimum $0.00004773 fiyatla maksimum $0.00005426 değerinde işlem görüyor olabilir.

Fiyat açısından, Bionic yeni zirvelere ulaşmak için olağanüstü bir potansiyele sahiptir. BNC değerinin artacağı tahmin edilmektedir. Belirli uzmanlara ve iş analistlerine göre, Bionic 2030’a kadar 5.98$’lık en yüksek fiyatı görebilir.

Bionic fiyat artışını teşvik etme eğiliminde olduğundan, Bionic’in değerinin artmaya devam etmesi bekleniyor. Lütfen unutmayın, herhangi bir yatırım için bazı riskler vardır. Herhangi bir sonuca varmadan önce başarabileceklerinize yatırım yapın ve mümkün olan maksimum araştırmayı yapın.

BNC Coin Grafiği


BNC Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BNC Coin 13,38 TL TL’den işlem görüyor. BNC Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 5.16% değişim gösterdi. BNC Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 132,190 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 16,068,422 dolar seviyesinde.

BNC Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BNC Coin $ 0.412195 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle BNC Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 6.77 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BNC yılın en düşük seviyesini ise 0.7587 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala