bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,706.87 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,240.33 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 606.74 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 158.71 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548403 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507368 2.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162101 1.75%

Blockchain Women, Gender-Free Chain Etkinliğini Düzenledi

blockhain women

Küresel olarak başarısını günden güne kanıtlayan NFT sektörü, sanatla olan bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Bunun bir örneği olarak Blockchain Women ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘ne özel olarak Artdog ve Paribu işbirliği ile bir NFT etkinliği düzenledi. 13 Mart’a kadar devam eden NFT sergisinde yer alan NFT’lerin satışı da gerçekleştiriliyor. Birçok kadın sanatçı NFT eserlerini sergilerken özel oluşturulan NFT kıyafetler tanıtıldı.

Blockchain Women Gender Free Chain Etkinliğini Düzenledi

Blockchain Women, Gender-Free Chain Etkinliği ile Cinsiyet Eşitliği Vurgulandı

Son dönemde NFT alanı her ne kadar büyüme ivmesini kaybetse de sanatçıların odak noktası olmaya devam ediyor. Küresel olarak World of Women, WomenRise ve Women Tribe gibi NFT koleksiyonları toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerken NFT alanındaki kadın üreticilerin artmasını teşvik ediyor.

Bu programlardan birisi olan Blockchain Women Gender-Free etkinliği ise yukarıda bahsettiğimiz üzere bu projelerden birisi.

cachedImage2
Blockchain Women Kurucu Ortağı Başak Burcu Yiğit

13 Mart’a kadar devam edecek olan etkinlik hakkında konuşan Blockchain Women Kurucu Ortağı Başak Burcu Yiğit ise konuyla alakalı BTCHaber’e şunları söyledi:

“Ortaya çıkan sonuçtan oldukça mutluyuz. Çok keyifli bir deneyimdi ve çok şey öğrendik. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Daha büyük çaplı etkinlikler yapmak istiyoruz ve bu deneyim bizim için bir zemin yarattı. Ancak bu etkinliğin ilerideki planladığımız şeylerin ufak br provası olduğunu söyleyebilirim.”

Gerçekleştirilen etkinlikte 30’un üzerinde sanatçıya ait eserler sergilenirken, dijital sanat ve NFT sektöründen önemli isimlerin yanında toplumsal cinsiyet eşitliği alanında uzman kişilerde katılım sağladı. Serginin Kuratörü Begüm Güney ise projeyle alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Gender-Free Chain’ başlığı altında gerçekleştirdiğimiz bu sergi, sanatın fiziksel formdan bağımsızlaştığı, dijital sanatın blokzincincir üzerinde üretildiği alanda gerçekleşiyor. Cinsiyetten bağımsız eşit evrensel hak ve özgürlüklere sahip olan bir toplum yapısı öngörüsüne paralel bir vizyonla gerçekleştirdiğimiz açık çağrı sonucunda oluşturulan, alanın öncülerinden örneklerin de izlenebildiği bu sergide iletişim kurma, görünür kılma ve karşı koyma yaklaşımları öne çıkıyor.”

Etkinliğin sponsoru olan Paribu’nun Kurucu ve CEO’su Yasin Oral ise “Gender-Free Chain” etkinliği için şunları kaydetti:

“Yarının dünyası derken aslında sadece teknolojiyi kastetmiyoruz. Aynı zamanda yarının sporu, yarının kültür sanatı da diyoruz. Şimdi de alanında öncü sergilerden biri olan Gender-Free Chain’e destek olduk. NFT seçkilerinden oluşan bu sergi, toplumsal konuların sanat ve teknoloji ile buluşarak insanlara aktarılması açısından büyük bir önem taşıyor. Paribu olarak, disiplinlerarası çalışma ve projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala