bitcoinBTC/TRY
1.263.375,44 TL 0,27%
ethereumETH/TRY
67.892,04 TL 0,20%
tetherUSDT/TRY
28,91 TL 0,09%
bnbBNB/TRY
6.944,02 TL 0,41%
xrpXRP/TRY
18,96 TL 1,89%
solanaSOL/TRY
2.127,61 TL 0,13%
usd-coinUSDC/TRY
28,92 TL 0,02%
staked-etherSTETH/TRY
67.867,74 TL 0,26%
cardanoADA/TRY
16,99 TL 2,27%
dogecoinDOGE/TRY
2,95 TL 1,79%

Paylaş

Blockchain Women, Gender-Free Chain Etkinliğini Düzenledi

blockhain women

Küresel olarak başarısını günden güne kanıtlayan NFT sektörü, sanatla olan bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Bunun bir örneği olarak Blockchain Women ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘ne özel olarak Artdog ve Paribu işbirliği ile bir NFT etkinliği düzenledi. 13 Mart’a kadar devam eden NFT sergisinde yer alan NFT’lerin satışı da gerçekleştiriliyor. Birçok kadın sanatçı NFT eserlerini sergilerken özel oluşturulan NFT kıyafetler tanıtıldı.

Blockchain Women Gender Free Chain Etkinliğini Düzenledi

Blockchain Women, Gender-Free Chain Etkinliği ile Cinsiyet Eşitliği Vurgulandı

Son dönemde NFT alanı her ne kadar büyüme ivmesini kaybetse de sanatçıların odak noktası olmaya devam ediyor. Küresel olarak World of Women, WomenRise ve Women Tribe gibi NFT koleksiyonları toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerken NFT alanındaki kadın üreticilerin artmasını teşvik ediyor.

Bu programlardan birisi olan Blockchain Women Gender-Free etkinliği ise yukarıda bahsettiğimiz üzere bu projelerden birisi.

cachedImage2
Blockchain Women Kurucu Ortağı Başak Burcu Yiğit

13 Mart’a kadar devam edecek olan etkinlik hakkında konuşan Blockchain Women Kurucu Ortağı Başak Burcu Yiğit ise konuyla alakalı BTCHaber’e şunları söyledi:

“Ortaya çıkan sonuçtan oldukça mutluyuz. Çok keyifli bir deneyimdi ve çok şey öğrendik. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Daha büyük çaplı etkinlikler yapmak istiyoruz ve bu deneyim bizim için bir zemin yarattı. Ancak bu etkinliğin ilerideki planladığımız şeylerin ufak br provası olduğunu söyleyebilirim.”

Gerçekleştirilen etkinlikte 30’un üzerinde sanatçıya ait eserler sergilenirken, dijital sanat ve NFT sektöründen önemli isimlerin yanında toplumsal cinsiyet eşitliği alanında uzman kişilerde katılım sağladı. Serginin Kuratörü Begüm Güney ise projeyle alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Gender-Free Chain’ başlığı altında gerçekleştirdiğimiz bu sergi, sanatın fiziksel formdan bağımsızlaştığı, dijital sanatın blokzincincir üzerinde üretildiği alanda gerçekleşiyor. Cinsiyetten bağımsız eşit evrensel hak ve özgürlüklere sahip olan bir toplum yapısı öngörüsüne paralel bir vizyonla gerçekleştirdiğimiz açık çağrı sonucunda oluşturulan, alanın öncülerinden örneklerin de izlenebildiği bu sergide iletişim kurma, görünür kılma ve karşı koyma yaklaşımları öne çıkıyor.”

Etkinliğin sponsoru olan Paribu’nun Kurucu ve CEO’su Yasin Oral ise “Gender-Free Chain” etkinliği için şunları kaydetti:

“Yarının dünyası derken aslında sadece teknolojiyi kastetmiyoruz. Aynı zamanda yarının sporu, yarının kültür sanatı da diyoruz. Şimdi de alanında öncü sergilerden biri olan Gender-Free Chain’e destek olduk. NFT seçkilerinden oluşan bu sergi, toplumsal konuların sanat ve teknoloji ile buluşarak insanlara aktarılması açısından büyük bir önem taşıyor. Paribu olarak, disiplinlerarası çalışma ve projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala