bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,455.27 2.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.26 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 559.19 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.01 6.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502399 1.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470594 5.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153246 3.75%

Blockchain Teknolojisi Finansal Hizmetlerde Nasıl Kullanılıyor?

blockchain teknolojisi finansal hizmetlerde nasil kullaniliyorawed

Blockchain teknolojisi birçok farklı alanda kullanılmaya başladı. Özellikle finans alanında Blockchain teknolojisi bir yıldız gibi parladığını söyleyebiliriz. Şimdi birlikte Blockchain teknolojisinin finansal hizmetlerde nasıl kullanıldığını inceleyelim.

Blockchain Teknolojisinin Finansal Hizmetlerdeki Kullanımı

Blockchain teknolojisi, denetim ve KYC uyumluluğu için giderek daha değerli hale geldi. Blockchain, tanımlama ve yasal sözleşmeler gibi bir dizi bilgiyi güvenli, izlenebilir ve doğrulanabilir bir sistemde saklayabilirler. Bu, durum tespiti görevlerinin, prosedürlerinin ve paylaşılan belgelerin değişmez kayıtlarını içeren güçlü bir denetim izi sağlar. Blockchain teknolojisi ayrıca temiz, erişilebilir, gerçek zamanlı veriler sağlayarak uyumluluk otomasyonunu destekler.

Örneğin, gözden geçirenler ve denetçiler, kişilerden ve üçüncü taraflardan banka ekstrelerini veya diğer kayıtlarını istemek yerine, aracılarla iletişime geçmeden blockchain kayıtlarındaki işlemleri anında doğrulayabilir.

blockchain teknolojisi finansal hizmetlerde nasil kullaniliyorwesd

2008 yılında , blockchain, Bitcoin işlemlerinin arkasındaki paylaşılan defter veya dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) olarak tanıtıldı. O zamandan beri, blockchain ve kripto para birimlerinin büyümesi, 2013’te Dogecoin, 2014’te Tether ve 2015’te Ethereum dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimlerinin piyasaya sürülmesiyle arttı.

Blockchain teknolojisinin finans sektöründe konuşlandırılmasının daha fazla gelir elde etmesi, süreçlerin verimliliğini artırması, iş operasyonlarındaki doğal riski azaltması ve son kullanıcı deneyimlerini iyileştirmesi bekleniyor. Şu anda sektör için daha fazla güvenlik, daha hızlı performans, şeffaflık, güven, programlanabilirlik, gizlilik ve ölçeklenebilirlik sağlıyor. Juniper Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, Blockchain dağıtımlarının bankalar için maliyetleri yılda 27 milyar dolar azaltması bekleniyor.

Wells Fargo ve Citigroup dahil olmak üzere blockchain teknolojisini entegre eden bankaların ödeme işleme, ticaret mutabakatı, hazine işlemleri ve uyumluluk maliyetlerini düşürmesi bekleniyor. Ethereum, mevcut teknolojilere karşı maliyetleri 10 kattan fazla azaltarak yıkıcı parasal avantajlar sergiledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala