bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,774.89 2.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.50 4.37%
bnb
BNB (BNB) $ 579.06 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 167.86 4.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523521 0.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481625 5.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153538 1.67%

Blockchain Projesi Aleo’ya 200 Milyon Dolar Yatırım

blockchain projesi aleoya 200 milyon dolar yatirim

Aleo CEO’su ve CTO’su Howard Wu, Aleo’nun GitHub benzeri bir şirket kurmayı planladığını söyledi. Gizlilik odaklı blockchain projesi Aleo, bu hamle için büyük bir yatırım aldı. Blockchain projesi Aleo, B Serisi finansman turunda 200 milyon dolar topladı.

softbank 2

SoftBank, Tiger ve Diğer Şirketlerden Aleo’ya 200 Milyon Dolar Yatırım

Proje, SoftBank Vision Fund 2 ve Kora Management, Tiger Global, Andreessen Horowitz (a16z), Samsung Ventures, Slow Ventures ve Sea Capital gibi şirketlerin gözdesi oldu. Kripto borsa devlerinin Super Bowl sırasında reklam yayınlayacağı bildiriliyor. Wu, konuyla ilgili açıklamasında “Yaptığımız GitHub’a benzer bir projedir.” dedi.

Aleo’nun sıfır bilgi geçirmez teknolojiyi kullanan diğer blockchain’lerden nasıl farklı olduğu sorulduğunda Wu, diğer projelerin çoğunun Ethereum‘daki ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için teknolojiyi kullandığını söyledi. Dünya çapında milyonlarca geliştirici tarafından kullanılan açık kaynaklı bir protokol olan GitHub, kullanıcılar için daha da fazla fayda sağlayan bir ürün paketini katmanlayarak kazançlı ve uygulanabilir bir iş kurmuştu.

Wu, “Geliştiriciler, Aleo içinde uygulama yazmanın ve dağıtmanın ne kadar sezgisel olduğunu deneyimlediklerinde, halihazırda sahip olduğumuzdan daha fazla benimseme göreceğimizden eminiz” dedi. Wu, Aleo’nun yakın zamanda 1 milyon dolarlık bir geliştirici hibe programı başlattığını ve şimdiye kadar 80’den fazla başvuru aldığını söyledi. Proje, şimdi daha fazla geliştirici çekmek için bu programı 5 milyon dolara çıkarmayı planlıyor. Aleo, ana ağını yerel belirteci gibi çalışacak AWS kredilerine benzer bir bilgi işlem kredileri amacındaki”Aleo kredileri” ile başlatacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala