bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Blockchain Oyun Sektörünün Geleceği

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, oyun sektörünün geleceği ve Blockchain teknolojisinin oyun sektörünü nasıl değiştireceği ele alındı.

Oyun Oynayarak Kripto Para Kazan

Blockchain teknolojisi yeni ve gelişmekte olan bir endüstri. Hızla büyüyen ve her gün daha fazla insana ulaşan Blockchain ekosistemi, çoğunlukla kripto paralarla kullanılsa da aslında birçok farklı sektöre inovatif çözümler getirmesiyle biliniyor. Bu sektörlerden biri de oyun sektörü…

Oyun sektörü, şu anda küresel dijital içerik endüstrisinin en büyük bölümünü temsil ediyor. Yıllık milyarlarca dolar gelir elde eden ve son derece geniş bir kitleyi temsil eden oyun endüstrisi, aynı zamanda Blockchain teknolojisinin en hızlı uygulandığı iş alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Dünya genelinde iki milyardan fazla oyuncuya ev sahipliği yapan oyun sektörü, Blockchain teknolojisiyle değişiyor. Teknolojinin sunduğu yüksek güvenlik ve yeni fırsatlar Sony ve Ubisoft gibi teknoloji devlerini cezbederken, şirketler Blockchain teknolojisini kullanarak oyunlar geliştiriyor. Oyuncular, Blockchain sayesinde oyun içinde kripto para kazanıp harcayabiliyor, hesapları ise her zaman güvende kalıyor.

Blockchain teknolojisi aynı zamanda mobil ve bilgisayar oyun pazarı için birçok fırsat sunuyor. Ayrıca bu teknolojiyle birçok oyun, kripto paraların entegrasyonundan yararlanabiliyor.

Blockchain teknolojisi oyun sektörüne 2013 yılında Hunter Coin oyunuyla girdi. Oyuncuların görevleri tamamladıkça kripto para kazandığı ve  oyun içinde harcayabildiği bu oyun, Blockchain’in oyunlarda da kullanılabileceğini ve oyuncuların oyun oynarken Bitcoin kullanımını göstermesi açısından öncü oldu.

Geleneksel oyun sektörüyle kıyaslandığında Blockchain oyun sektörü hala oldukça yeni ve küçük bir dünyadan oluşuyor ancak geleceğin bu oyunlarla şekilleceği çok açık. Şu anda Blockchain ağları üzerine inşa edilmiş yüzlerce DApp ve oyun mevcut. Oyunların çoğu Ethereum Blockchain ağı üzerinde çalışıyor fakat EOS, Enjin, Loom, TRON, Ontology, NEO ve VeChain gibi diğer ağlar üzerinde geliştirilen projelerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Dünyada oyun sektörünün gelişmesi ve Blockchain teknolojisinin kullanımının yaygınlaşmaya başlaması ile oyun geliştiricileri, Blockchain teknolojisine entegre olmaya başlarken blockchain altyapısı ile kullanıcılara zengin bir oyun deneyimi sunmak amaçlanıyor. Peki Blockchain teknolojisi oyun sektöründeki kullanıcılara neler sunuyor?

Blockchain teknolojisinin oyun sektörüne yönelik çok büyük bir potansiyele sahip olduğu yadsınamaz bir gerçek. Blockchain teknolojisi oyuncular ve geliştiriciler için özellikle merkeziyetsizlik, şeffaflık ve birlikte çalışabilirlik anlamında önemli iyileştirmeler sunuyor. 

Blockchain tabanlı oyunlarda, kullanıcıların oyun içerisinde oluşturdukları ve kazandıkları varlıklar Blockchainde saklanıyor. Böylelikle oyuncular, kazandıkları varlıklara gerçekten sahip oluyor. Blockchainde yer alan blokların değiştirilemez olması sebebiyle oyuncuların verilerinin silinmesi söz konusu olmuyor. Blockchain teknolojisi, oyuncular arasındaki varlık transferlerini kolaylaştırıyor ve oyuncuların kazandığı değerleri bloklara kaydediyor. Blockchain tabanlı oyunlarda, gerçekleşen işlemlerin Blockchainde denetlenebilir olması sebebiyle oyunlarda hile yapılması olasılığı düşüyor. Aynı zamanda bu oyunlarda Play to Earn iş modeli kullanılarak oyunculara gelir elde etme imkanı sunuluyor.

Dünya genelinde büyük bir ivme yakalayan oyun sektörü, Blockchain teknolojisinin desteğiyle etkisini artırarak sürdürüyor. Blockchain teknolojisiyle geliştirilen oyunlar beraberinde güçlü ekonomiler ve yenilikler sunarken oyun deneyimini yükseltiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala