bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,895.85 2.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,031.74 1.89%
bnb
BNB (BNB) $ 593.38 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 153.41 7.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.5167 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463334 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151314 3.95%

BlackRock, Bitcoin ETF Başvurusunda Bulundu

blackrock bitcoin etf basvurusunda bulundu

9 milyon dolarlık varlığı yöneten BlackRock, kripto alanındaki çalışmalarına yenilerini ekliyor. Gün içindeki Bitcoin ETF başvurusu noktasında belgeleri hazır ettiğine dair iddiaların ardından BlackRock, resmen Bitcoin ETF başvurusunda bulundu.

BlackRock, Bitcoin ETF Başvurusu Yaptı

BlackRock, Perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir kayıt beyanı sunarak spot Bitcoin ETF’sine doğru dev bir adım attı.

Başvuruya göre, iShares Bitcoin Trust olarak bilinen Delaware yasal tröstü, Coinbase Custody Trust Company olarak belirlenen bir emanetçi tarafından tutulan bitcoin’den oluşan varlıkları elinde tutacak. Bununla birlikte dosyaya göre, Bitcoin fiyatı CF Benchmarks Endeksi kullanılarak belirlenecek. BlackRock 2022’de ABD merkezli kurumsal müşterilerine spot Bitcoin’e maruz kalma imkânı sunmak için özel bir tröst başlattı.

SEC şimdiye kadar bir spot Bitcoin ETF‘sini onaylamaktan kaçındığı için son dosyalama geniş çapta takip edilecek. Düzenleyici kurum daha önce Grayscale’in amiral gemisi GBTC fonunu spot Bitcoin ETF’sine dönüştürme önerisini reddetmişti. Son olarak 21Shares ve Cathie Wood’un liderliğindeki Ark Investment, 2021’den beri bir spot Bitcoin ETF’si kaydettirmeye çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala