bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,933.20 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,254.95 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 583.73 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 184.03 3.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598121 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415433 1.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133873 3.61%

Bitcoin’in ilk alışverişi Paribu Pizza Günü’yle taçlandırıldı: 100 bin pizza dağıtıldı

pizza bitcoin

22 Mayıs 2010 tarihi dünyanın ilk kripto parası Bitcoin için tarihi bir dönüm noktası niteliğinde bir gündü. Bitcoin’in bir alışverişte ilk kez kullanıldığı söz konusu işlemle, Laszlo Hanyecz o dönem 41 dolar eden 10 bin BTC’ye iki orta boy pepperoni pizza satın almıştı. 

2019 yılında CBS’in ünlü programı 60 Minutes’ta Anderson Cooper’ın sorularını yanıtlayan Hanyecz, “Dürüst olmak gerekirse, bu açık kaynaklı internet parasını gerçek dünyada kullanmak havalı olur diye düşünmüştüm. Yemekten daha iyi ne olabilir düşüncesiyle hareket ettim. Ne de olsa gıda en temel ihtiyaç. Foruma 10 bin BTC karşılığında pizza alabileceğimi söyledim. Teklifime olumlu yaklaşan biri çıktı ve ona 10 bin BTC yolladım” diye konuşmuştu.   

Bitcoin ile yapılan ilk alışveriş olarak tarihe geçen bu olay, dünya çapında her sene anılan bir gün haline geldi. Kripto para işlem platformu Paribu, işte bu günü her yıl Paribu Pizza Günü ile kutluyor. Paribu, bu tarihi dönüm noktasına yakışır bir şekilde düzenlediği özel kampanya kapsamında kullanıcılarına 100 bin pizza hediye etti. 

“22 Mayıs 2010 tarihte bir dönüm noktası”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Paribu’nun kurucusu ve CEO’su Yasin Oral, “Bitcoin tarihindeki ilk alışverişin yıl dönümünü Paribu kullanıcılarımızla birlikte kutladığımız için mutluyuz. O zaman fark edilmese de 22 Mayıs 2010, tarihte bir dönüm noktası niteliğinde. Biz de bu özel günü her sene Paribu Pizza Günü ile kutlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

2017 yılında kurulan Paribu, 7 milyon kullanıcısıyla Türkiye pazarında lider konumunda. Türkiye’nin ilk bağımsız blokzincir projesini geliştiren Paribu, ekosistemdeki farklı projeleri finansal ve teknolojik yatırımlarla destekliyor. Blokzincir bilinirliğini artırmak adına çalışmalar yürüten kripto para işlem platformunun, kültür sanat, spor ve eğitim alanlarında da çalışmaları bulunuyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala