bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,572.43 3.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,916.76 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 547.94 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 129.82 4.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507802 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443713 0.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126304 2.95%

Bitcoin’in Hash Oranı ATH Yaptı! Ethereum, Bitcoin’i Geçti

Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayınlandı. Bu hafta Kripto Bülten’de Bitcoin‘in hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından, dünyanın önde gelen en büyük telefon işlemcisi üreticisi Qualcomm ve Microsof‘tan metaverse hamlesine kadar birçok önemli gelişme yaşandı.

Nelerden Bahsedildi?

-Yeni madencilik ekipmanlarının çevrimiçi hale gelmesi ve  madencilerin Çin’den taşınması Bitcoin hash oranının, Çin’in baskısından kurtulmasına yardımcı oldu. Şimdi ise elde edilen verilere göre; Bitcoin’in hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

-Piyasa değeri açısından dünyanın en değerli kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum şeklinde sıralanıyor. 2021 yılına dair ikilinin performans verileri kısa süre önce ortaya çıktı. Bitcoin, hatırlayacağınız gibi 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve yılı, yüzde 58’lik büyümeyle kapattı. Diğer yandan Ethereumda ise durum daha etkileyici… Ethereum’un üç aylık getirilerine göre; kripto para birimi, 2021’in her çeyreğinde, Bitcoin’den daha iyi bir performans gösterdi. 

-Dünyanın önde gelen en büyük telefon işlemcisi üreticisi Qualcomm ve Microsof‘tan metaverse hamlesi geldi.  Qualcomm, Microsoft ile artırılmış gerçeklik için çip geliştirmek ve bu çipleri yazılım platformlarına aktarmak konusunda çalışacak. 

-Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, Pulp Fiction’dan daha önce hiç görülmemiş el yazısı senaryolar ve yorumlardan oluşan yedi NFT koleksiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyordu. Fakat bu hazırlık sırasında Pulp Fiction başta olmak üzere diğer birçok Tarantino filminin yapımcılığını yapan Miramax, Pulp Fiction’ın haklarına sahip olduğunu iddia ederek, yönetmene dava açmıştı. 

-Hemen hemen herkesin gözü NFT dünyasına çevrilmiş durumda. Samsung da onlardan biri. Teknoloji devi Samsung, 2022 TV modelleri için NFT desteği planladığını duyurdu. Yeni destekle birlikte kullanıcılar bir NFT’yi satın almadan önce önizlemesine bakabilecek ya da Blockchain ve NFT geçmişini kontrol edebilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala