bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,905.59 0.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,901.65 1.19%
bnb
BNB (BNB) $ 568.96 3.44%
solana
Solana (SOL) $ 143.65 2.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501791 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428974 1.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145674 2.90%

Bitcoin’de 40 bin dolar beklentileri güçleniyor

bitcoin

Kripto piyasalarında gözler Bitcoin’e çevrildi. Spot ETF beklentilerine yönelik umutlarla yükseliş yaşayan BTC, 38 bin dolar bandına takıldı. BTC, bugün 37 bin 800 dolar civarında el değiştirdi. Bu arada Chicago Ticaret Borsası (CME) Bitcoin vadeli işlemleri, yatırımcıların BTC fiyatında 40 bin dolarlık beklentilerinin güçlendiğini ortaya koydu.

Piyasa verileri, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan talebinin arttığına işaret etti. Bu durum CME Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasa büyüklüğü açısından Binance’i geçmesiyle belirginleşti. BTC türev ölçümlerinde yatırımcılar, Bitcoin’in kısa vadede 40 bin dolar seviyesinin üzerine çıkma potansiyeline güçlü görüyor.

Analistler, söz konusu verinin ise net bir yükseliş sinyali olmadığına vurgu yaptı. Son dönemlerdeki hareketlilik ile piyasa yapıcıların veya ihraççıların eylemleri arasında doğrudan bir ilişki olmadığına dikkat çekildi. Kripto para analisti JJcycles, vadeli işlem sözleşmeleriyle ilişkili yüksek maliyetlerden kaçınmak için kurumsal yatırımcıların çeşitli seçenekleri olduğuna vurgu yaptı. Daha az sermaye gerektiren ve kaldıraçlı işlemler sunan CME Bitcoin opsiyonlarının tercih edileceğini ifade etti.

CME Bitcoin vadeli işlemlerine yoğun ilginin önemli olduğu belirtilirken, büyük varlık yöneticilerinin SEC’in kararları netleşene kadar büyük riskler almayacağı kaydedildi. CME’nin BTC vadeli işlem faaliyeti, son dönemlerde istikrarlı bir şekilde yükseldi. En dikkat çekici gelişme sözleşmelerin yıllıklandırılmış primindeki (baz oranı) artış oldu. Nötr piyasalarda aylık vadeli işlem sözleşmeleri yüzde 5 ile yüzde 10 baz oranla işlem görüyor. CME Bitcoin vadeli işlemlerinin yıllıklandırılmış primi ise 28 Kasım’da yüzde 15’ten yüzde 34’e yükseldi. Gün sonunda ise yüzde 23’e sabitlendi. Yüzde 20’yi aşan baz oranı, alıcıların kaldıraçlı long pozisyonlar için prim ödemeye istekli olduğuna işaret etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala