bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,477.74 1.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.01 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 147.10 4.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522257 3.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441046 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149975 3.65%

Bitcoin, yeni boğa döngüsüne girdi mi?

Bitcoin, yeni boğa döngüsünde mi?

Kripto para piyasalarında yön arayışı sürerken, geçen hafta yaşanan düşüşün ardından yatırımcılarda kafa karışıklığı arttı. Küresel ekonomide yaşanan endişeler, kripto piyasasına yeni para girişlerini engelledi. Buna rağmen uzun vadeli metriklerden biri olan RHODL’dan (Realized HODL) pozitif sinyal geldi.

Zinciriçi analiz platformu LookIntoBitcoin, Bitcoin‘in uzun vadeli görünümü açısından takip edilen bir veri olan RHODL’dan olumlu sinyaller geldiğini bildirdi. Analist Philip Swift, LookIntoBitcoin’deki yazısında, piyasanın aşırı ısınmaya başladığına işaret etti. Swift, BTC’nin tarihsel dönemlere bakıldığından yüksek değerlere çıkmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bitcoin yeni boga dongusunde mi2

Son fiyat düşüşünün çok daha büyük bir boğa trendi anlamına geldiğini vurgulayan Swift, “Yeni para piyasaya geri döndükçe 3-6 aylık bandın yükselme eğilimi göstermesi = yeni boğa döngüsü” ifadelerini kullandı. Analist, BTC‘nin Aralık 2022’de 15 bin dolar 600 dolar civarındaki dönüşünde de RHODL’ın benzer sinyaller verdiğini söyledi.

RHODL olarak bilinen veri, kripto para piyasasına uzun vadeli bir bakış açısı getiriyor. RHODL, BTC arzını harcanmamış işlem çıktılarının en son ne zaman hareket ettiğine göre gruplandıran mevcut HODL Waves verilerini alıyor. Daha sonra bu veriyi son fiyat hareketlerine göre ağırlıklandırıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala