bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,307.69 1.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.49 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 588.50 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 145.67 3.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525254 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465162 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146807 4.29%

Bitcoin verilerinde yatırımcılar için olumlu işaret

bitcoin 3

Bitcoin fiyatı bu yıl iki katına çıktı. Analiz firması IntoTheBlock, temel gösterge aşırı ısınma belirtisi göstermediği için yükseliş eğiliminin hız kesmeden devam edebileceğini belirtti.

Yatırımcılar için olumlu işaret

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) bu yıl iki katına çıkarak 34 bin doları aştı. Blokzincir analiz firması IntoTheBlock, piyasada hala aşırı ısınma belirtisi görülmediğinin altını çizerek, bunun da kazançların hız kesmeden devam etmesini bekleyen yatırımcılar için olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

IntoTheBlock haftalık bülteninde, “Bitcoin piyasa değerinin gerçekleşen değere (MVRV) oranı, yılın en yüksek seviyelerine ulaşmasına rağmen, BTC’nin henüz önceki boğa piyasalarında olduğu kadar aşırı ısınmadığını gösteriyor.” dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tarihsel olarak, Bitcoin boğa piyasaları yüzde 300+ MVRV civarında zirve yaptı, bu da mevcut yüzde 150 değerle karşılaştırıldığında, boğa piyasasının daha fazla koşacak yeri olduğunu gösteriyor.”

Coinglass verilerine göre, Bitcoin bu ay yüzde 27 artarken, Binance’teki aktif SHIB sürekli sözleşmelerinin sayısına kilitlenen nominal açık faiz veya dolar değeri 35 milyon dolar civarında sabit kaldı. Geçmiş veriler, meme coin çılgınlığı piyasayı sardığında BTC’nin zirve yaptığını ve SHIB’ye olan açık ilginin 100 milyon doların üzerine çıktığını gösterdi.

Bununla birlikte, yatırımcıların jeopolitik gerginliklerin potansiyel tırmanışı ve varil başına 100 doları aşan fiyatlarla devam eden petrol rallisi konusunda dikkatli olmaları gerektiği de vurgulandı. Bu gelişmelerin geniş tabanlı riskten kaçınma eğilimine yol açabildiği ve Bitcoin üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabildiği kaydedildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala