bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,904.78 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.51 1.38%
bnb
BNB (BNB) $ 560.21 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 136.84 3.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522028 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454902 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131626 2.64%

Bitcoin ve Nasdaq Korelasyonun Arasına Yapay Zeka Hisseleri Giriyor

Bitcoin ve Nasdaq Korelasyonun Arasina Yapay Zeka Hisseleri Giriyordd

Yapay zeka, son dönemin en popüler teknolojilerinden birisi haline geldiğini söyleyebiliriz. Özellikle hızlı gelişen ve sürekli güncellenen teknolojik yenilikler arasında yapay zekanın ilerleyişi de dikkat çekiyor. Yapay zeka hisseleri de uzun yıllardır birlikte hareket eden Bitcoin ve Nasdaq korelasyonun arasına girmeye çalışıyor. Bilindiği üzere uzun bir süredir Nasdaq endeksi ile Bitcoin arasında derin bir korelasyon mevcut.

Öte yandan Nasdaq, kripto paraların boğa dönemlerinde de ayı dönemlerinde de hep aynı yönde hareket etmesi nedeniyle Bitcoin’nin borsa endeksi olarak bile nitelendirilirdi. Biz de bu korelasyonun arasına giren yapay zeka hisselerini ele aldık.

Bitcoin ve Nasdaq Korelasyonun Yapay Zeka Hisseleri mi Bozuyor?

Bitcoin özellikle Nasdaq endeksi ile fiyat hareketleri açısından benzer bir görünüm sergiliyordu. Son veriler ise bu benzerliğin azaldığını gösteriyor. Bitcoin ile Nasdaq 100 endeksi arasındaki korelasyon son bir yılın en düşük seviyelerini kaydetti.

Bitcoin ve Nasdaq Korelasyonun Arasina Yapay Zeka Hisseleri GiriyorEF

Bunun yanında belirtmek gerekirse Bitcoin (BTC) de 3 ay sonra ilk kez 25 bin doların altına gerilemiş durumda. Öte yandan Bitcoin fiyatı, bu yılki en önemli destek seviyesi olan 25.200 dolar civarında takılı kaldı. Bu yılki en yüksek seviyesinden 6.000 dolardan fazla düşüş yaşadı. Fakat diğer yandan yapay zeka nedeniyle Nasdaq güçlü bir boğa piyasasına girdi.

Ekran Resmi 2023 06 15 16.07.19

Turuncu çizgi: Nasdaq / Siyah çizgi: Bitcoin

Bu durumlar çerçevesinde Nasdaq 100 ve Bitcoin fiyatları ters yönde hareket etti. Nasdaq 100 endeksi, geride bıraktığımız nisan ayından bu döneme kadar en yüksek seviyeye yükseldi. Cointelegraph Türkiye‘nin haberine göre; özellikle düşük faiz politikalarının uygulandığı dönemlerde hem Bitcoin‘de hem de Nasdaq’ta yatırımcı iştahı oldukça kabarıktı. Bu yüzden de ikili arasındaki korelasyon bir süredir birbirine bağlı bir şekilde hareket ediyordu. Ancak bu durum, Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlik ve geçen mart ayındaki banka çöküşlerinin her iki piyasadaki yatırımcıların farklı tepkiler vermesine yol açmasıyla değişti.

Ekran Resmi 2023 06 15 16.07.58

Turuncu çizgi: Altın / Siyah çizgi: Bitcoin

Bitcoin’in Nasdaq‘tan ayrışıp, son dönemin belki de parlayan yıldızlarından altın ile benzer bir korelasyon içerisinde olmaya başladı. Özellikle altının son dönemdeki ivmesi birçok isminde dikkatini çekmişti. İslam Memiş altın konusunda resmi Twitter hesabı üzerinden sık sık paylaşımlarda bulunuyor.

bitcoin ve nasdaq korelasyonun arasina yapay zeka hisseleri giriyoref

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala