bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,955.87 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.78 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 594.38 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 136.23 5.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514152 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454957 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145009 4.22%

Bitcoin ve Ether ivme yakaladı: Yükseliş başladı mı?

toncoin telegram

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin’lerin öncüsü Ether (ETH), önemli verilerin pozitif gelmesiyle birlikte yükselişe geçti. Son yükseliş, kripto para piyasasında düzeltmenin tamamlanmış olabileceğini düşündürttü.

Bitcoin, ABD Fed’in faiz politikaları, küresel ekonomideki çalkantılar, kripto tarafında düzeltme beklenileri, Bitcoin madencilerinin kâr satışı eşliğinde zorlu geçen iki haftayı geride bıraktı. Haftanın ilk işlem günüyle birlikte BTC tarafında toparlanma sinyalleri geldi. BTC, 65.000 doların üzerinde kalıcı olarak boğaların ilgisini çekmeyi başardı.

BTC fiyatı 70.000 doları aştı. ETH ise uzun süredir uğraştığı 3.500 dolar direncini nihayet kırabildi. Haftanın ikinci işlem gününde, kripto para piyasasının genel görünümü pozitif oldu. Yükselişe ise en önemli verilerden birisi olan spot Bitcoin ETF para akışı yol açtı.

btc ve eth

1- Bitcoin (BTC) kritik veri ile yükselişe geçti

Kripto paraların lideri Bitcoin (BTC), yeni haftaya yükseliş yönlü hareketleriyle damga vurmaya devam ediyor. BTC, son 24 saatte yüzde 6 seviyesinde bir yükseliş yaşadı.

Son iki günde toplam yüzde 10’luk yükselişe imza atan BTC için düzeltmenin tamamlandığı yönünde görüşler paylaşıldı. Birçok analist, BTC’nin halving öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesini test edebileceğini öne sürdü.

Bitcoin BTC grafik

BTC’nin yükselişinde, beklentiler ve veriler etkili oldu. Geçtiğimiz hafta, ABD Fed’in faizi sabit bırakmasıyla birlikte piyasalarda toparlanmalar başladı. Beklentiler, BTC’nin düzeltmeyi tamamlaması ve yükselişe geçmesi yönündeydi. Yeni hafta beklentiler dahilinde şekillendi.

Spot Bitcoin ETF’lerde de haftanın ilk işlem gününde veriler pozitif geldi. Boğa indikatörü, geçtiğimiz hafta tüm işlem günlerinde net para çıkışı yaşamıştı. BTC’nin düşüşünde etkili olan spot Bitcoin ETF’ler, yeni haftanın ilk işlem gününde net para girişine tanıklık etti. Net para girişi 15 milyon dolar seviyesinde oldu. Para girişi görünürde az bir miktar olsa da genel görünüm pozitife evrildi.


3- Ether (ETH) sonunda istediğini aldı

Altcoin’lerin öncüsü Ether (ETH), 3.500 dolar direncini aşmayı başardı. ETH’nin yükselişi altcoin’lere sıcak para girişine yol açtı. BTC’deki görünümün pozitif olması ve ETH’nin 3.500 doları aşması, kripto piyasasını yeşile boyadı.

ETH, 3.500 dolar direncini aşarak bir başka önemli direnç bölgesi olan 3.650 dolara temas etti. Bu bölgede mücadele verse de 3.500’ün üzerinde kalıcı olmayı başardı.

ETH grafik

ETH, mevcut bölgenin üzerinde kalıcı olduğu sürece altcoin’lere para akışı devam edebilir. Altcoin’lerin öncüsü, pozitif görünümde kaldığı sürece birçok altcoin’in yükselişini tetikleyecektir.

ETH için en önemli destek noktası 3.500 dolar olacaktır. 3.500 doların kaybedilmemesi halinde gerçekleşecek tüm düzeltmeler toparlanma beklentisiyle karşılanabilir. ETH, 3.650 dolar direncini aşması halinde yükselişini şiddetlendirebilir. 3.650 dolar direnci aşıldıktan sonra hedef 3.750 dolar olacaktır. Popüler kripto para biriminin nihai hedefi ise 4.000 dolar bölgesi olacaktır.

Mayıs ayında spot Ethereum ETF’ler ile ilgili nihai bir karar verilecek. Bu kararın yaklaşması, ETH fiyatını etkileyecek önemli unsurlardan birisi olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala