bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,992.88 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 594.12 2.36%
solana
Solana (SOL) $ 136.29 5.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515254 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454906 3.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145237 3.38%

Bitcoin ve Ether güç topladı: Sırada ne var?

Bitcoin Ether toparlandi

Geçtiğimiz haftayı düşüş yönlü geçiren Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH), yeni haftaya toparlanma sinyaliyle başladı. Kripto yatırımcıları, halving öncesi düzeltmenin bitip bitmediğini merak etmeye başladı. Peki düzeltme bitti mi? Sırada ne var?

Kripto para piyasasında boğaların iştahıyla birlikte toparlanma görüldü. Lider kripto para birimi Bitcoin ve altcoin’lerin öncüsü Ether, zorlu bir haftanın ardından güç topladı. BTC fiyatı yeni haftaya 67.000 doların üzerinde başladı. ETH tarafında ise 3.500 doların geri kazanılmaya çalışıldığı görüldü.

Halving öncesi düzeltme aşaması olarak tabir edilen bir döngüye giren kripto paralar, geçtiğimiz hafta şiddetli bir düşüş yaşadı. BTC önderliğinde gerçekleşen düşüşte, piyasadan milyonlarca dolarlık para çıkışı gerçekleşti. Özellikle boğa indikatörü olan spot Bitcoin ETF’ler geçtiğimiz haftanın tüm işlem günlerinde net para çıkışıyla karşılaştı.

Sancılı süreçlerin ardından haftanın ilk işlem gününde kripto piyasasının yeşillendiği ve BTC’nin pozitif görünüme geçtiği görüldü. Peki sırada ne var?

bitcoin gümüş

Bitcoin (BTC) liderlik etmeye hazır

Kripto analisti Michaël van de Poppe, X platformundan yaptığı bir paylaşımda, altcoin’lerin fiyat bazında dibe vurduğunu ve Bitcoin (BTC) fiyatının bu hafta 70.000 doları test edeceğini belirtti. Analist, bu öngörüsüne altcoin’lerdeki güçlü toparlanmayı gerekçe gösterdi.

BTC grafik

Kripto paraların lideri BTC, birçok etmenden dolayı yaşadığı düşüşün ardından özellikle hafta sonu toparlanmaya çalıştı. Kritik bir direnç noktası haline gelen 65.250 doları aşmasıyla birlikte yükselişe geçti. BTC, nötr görünümünü pozitife çevirerek kripto piyasasına para girişinin gerçekleşmesini sağladı.

Spot Bitcoin ETF’lerin ilerleyişi de BTC fiyatını etkiliyor. Boğa indikatörü olarak yansıtılan spot Bitcoin ETF’ler, geçtiğimiz haftanın beş işlem gününde de net para çıkışı gerçekleştirdi. Negatif görünüm, BTC’nin düzeltmesini tetikledi. Bu nedenle yeni haftada spot Bitcoin ETF’lerin nasıl bir performans izleyeceği de merak konusu. Spot Bitcoin ETF’lere net para girişi gerçekleşene kadar düzeltme bitti demek pek de doğru olmayacaktır.


Ether (ETH) önemli bir mücadele veriyor

Altcoin’lerin toparlanmasına öncülük eden Ether (ETH), kritik bir direnç noktasını aşmak için mücadele veriyor. ETH, her ne kadar BTC ile birlikte yükselişe geçse de 3.500 dolar direncini aşabilmiş değil. Gün içerisindeki yükselişiyle 3.506 doları gören ETH, bu direnç noktasını kıramamasıyla birlikte geri çekilme yaşadı.

ETH grafik

Bitcoin için 70.000 dolar seviyesinin işaret edildiği haftada, ETH tekrar 3.500 dolar direncini test edebilir. Bu direnç bölgesi zayıflamaya başladığı için bu hafta bir kırılım gelebilir. Böylelikle ETH için sıradaki hedef 3.650 dolar olacaktır. ETH’nin güç kazanması ise başta katman-2 projeleri olmak üzere altcoin piyasasına yarayacaktır.

ETH’nin 3.500 dolar direncini aşmasıyla alacağı pozitif görünüm, rahatlama yükselişi adı altında birçok altcoin’de keskin fiyat artışlarına yol açabilir.

ETH, 3.650 dolar direncini aşması halinde 3.750 doları ve sonrasında 3.900 doları hedefleyecektir. Altcoin’lerin öncüsü, majör direnç noktası olan 4.000 doları aşmak için halen daha yeterince güçlü değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala