bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,652.52 1.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.22 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 596.31 1.66%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522247 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460749 4.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147875 1.64%

Bitcoin Neden Yükseliyor? Bitcoin Halving Nedir?

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayınlandı. Bu hafta Kripto Bülten’de lider kripto para birimi Bitcoin’in havling işlemi ele alındı.

Bitcoin Havling İşlemi Nedir?

Bitcoin’in blok zincirindeki en önemli olaylardan biri hiç kuşkusuz Bitcoin halving işlemidir. Halving kelime olarak yarılanma anlamına geliyor. Bu işlem, toplam arzı 21 milyonu geçmeyecek şekilde tasarlanan Bitcoin’in sürdürülebilirliğini artırmak üzere, geliştirici Satoshi Nakamoto tarafından oluşturulmuş bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu yarılanma işleminin yaklaşık olarak 4 yılda ve 210.000 blokta bir gerçekleştiğini de belirtelim.

bitcoin neden dusuyor bitcoin halving nedir 2

Yarılanma işlemi tamamlandıktan sonra, yeni Bitcoin blok ödülü, madenciler için yarıya indirilecek şekilde düzenlenir. Yarıya inme meydana geldiğinde, madenciler işlemlerini doğruladıkları için yüzde 50 daha az Bitcoin ödülü alırlar.

Yarılanma olayı, Bitcoin’in operasyonel verimliliğini artırmak için gerçekleşir. Yani ağ ücretleri önemli ölçüde azalır, bu da sonuç olarak Bitcoin’e olan talebi artırır. Yani Halving işleminin avantajı hem bu işe başından beri inanan ve yatırım yapan madencileri ödüllendirerek sistemin devamını sağlamak hem de blockchain sisteminde yapılan transfer işlemlerinin gerçekleşmesi için teşvik oluşturmak.

Bunun yanında Blok ödülünün yarıya indirilmesinin Bitcoin fiyatı üzerinde olumlu bir etkisi olduğu söylenir. Dilerseniz sizler de Bitcoin’in grafiğindeki 4 yıllık hareketlenmeleri inceleyebilirsiniz. Ancak, fiyat değişikliklerinin arz ve talep oranına bağlı olduğu unutulmamalı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala