bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Bitcoin Madencisi Iris Energy, Temerrüt Talebiyle Karşı Karşıya

bitcoin madencisi iris energy temerrut talebiyle karsi karsiya

Bitcoin madencilik şirketi Iris Energy, yeni zorluklar yaşamaya devam ediyor. Şirket, borç verenle yeniden yapılandırma anlaşmasına varamadığı sürece, yarın borcunda temerrüde düşeceğini açıkladı.

Irıs Energy, 103 Milyon Dolarlık Ekipman Kredilerinde Zorlu Bir Süreçte

Zorlu bir süreçte olan Bitcoin madencilik şirketi Iris Energy, yaptığı son açıklamada, borç verenin iki özel amaçlı araç tarafından tutulan 103 milyon dolarlık ekipman kredisinde temerrüde düşebilme ihtimalleriyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

bitcoin madencisi iris energy temerrut talebiyle karsi karsiya 2

Borç verenin 4 Kasım’da Bitcoin madencilik şirketi Iris Energy’ye gönderdiği temerrüt bildiriminin nedeni, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyalamasında ortaya çıktı. SEC dosyalamasına göre, bu hamlenin nedeni şirketin söz konusu borç için “iyi niyetli yeniden yapılandırma tartışmalarına” girememesi olarak belirtildi. Dosyalamada, Iris Energy’nin bu tür tartışmalara katılmadığı sebebiyle, borç verenin ilk olarak 25 Ekim için belirlenen ödemelerde temerrüde düştüğünü iddia ettiği belirtildi.

Bu iddialar nedeniyle dosyalama devam etti ve borç veren bir hızlandırma maddesini uygulamaya sokmayı planlıyor. Borç veren, bu madde ile birlikte Iris Energy’den tüm ana parayı ve faizi derhal ödemesini talep ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala