bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

Bitcoin Madencilik Zorluğu %5 Düşüş Yaşadı

bitcoin madencilik zorlugu yuzde 5 dusus yasadi

Bitcoin madencilik zorluğu, hash oranındaki son düşüşün ardından Pazar gecesi %5.3 düşüş yaşadı. Zincir üstü veriler, ağın madencilik zorluğunun Ocak ayının başından beri görülmeyen bir seviye olan 19.8 trilyona düştüğünü gösteriyor.

Madencilik zorluğu, ağın dalgalanan bir hash oranına rağmen blokların eşit bir oranda üretilmesini amaçlar. Her iki haftada bir, değişen hash hızına uyum sağlamak için madencilik sürecini daha kolay veya daha zor hale getirir.

30 Mayıs’ta önceki zorluk ayarlamasından sonra, ağın hash oranı sabit kaldı. Ancak 9 Haziran’da Xinjiang’ın Zhundong bölgesindeki madenciler, Çin’in Bitcoin alım satımı ve madencilik faaliyetlerini kısıtlama konusundaki üst düzey yorumunun sonucu olarak faaliyetleri durdurma emri aldı. Bu haberin ardından, büyük Çin Bitcoin madencilik havuzları, hash oranında ortalama %20’nin üzerinde kayda değer bir düşüş gördü.

Veriler, son düzenlemeden 9 Haziran’a kadar, Bitcoin’in ortalama blok üretim aralığının, blok başına amaçlanan 10 dakikalık aralığa yakın yaklaşık 9.9 dakika olduğunu gösteriyor. Ancak hash oranındaki düşüş nedeniyle, 9 ile 14 Haziran arasındaki ortalama blok üretim aralığı 12 dakikadan fazla uzadı.

Zorluk düşüşü, önümüzdeki iki hafta boyunca toplam blok sübvansiyonlarındaki paylar artacağından, hala çevrim içi olan madenciler için hoş bir haber olabilir. Bununla birlikte, Bitcoin’in fiyatı tekrar 40.000 dolar seviyesine yaklaşarak 39.000 doların üzerine çıktı.

Bitcoin Yükseliyor

Bitcoin’in fiyatı, Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk’ın kripto para biriminin piyasa hareketlerini manipüle ettiğini inkar eden tweet’inin ardından Pazar gecesi kayda değer bir yükseliş yaşamaya başladı. CoinTelegraph’ın kendisini piyasa manipülasyonu ile suçlayan bir makalesine “Bu doğru değil” yanıtını verdi.

Musk, “Tesla, BTC’nin piyasayı hareket ettirmeden kolayca tasfiye edilebileceğini kanıtlamak için varlıkların yalnızca ~%10’unu sattı. Olumlu bir gelecek eğilimi olan madenciler tarafından makul (~ %50) temiz enerji kullanımı teyit edildiğinde, Tesla Bitcoin işlemlerine izin vermeye devam edecek” dedi. 

Musk’ın Tesla’nın Bitcoin ödeme seçeneğini çevresel kaygılar nedeniyle askıya aldığını söylemesinden sadece bir ay sonra gelen bu cevabın ardından Bitcoin saatler içinde 1.500 doların üzerinde artış gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala