bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,319.23 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.44 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 611.11 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.70 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527372 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473057 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150892 0.19%

Bitcoin Madenciliği Enerji Fiyatlarını Etkilemiyor! | Kripto Para Regülasyonları

Kıvılcım Harika Ertunç’un sunumuyla Kripto Meydanı’nda Tansel Kaya, Cemil Şinasi Türün, Vedat Güven ve Efe Bulduk ile kripto paraların enerji tüketimini, stabil coin regülasyonlarını ve daha fazlası konuşuldu.

Kripto Meydanı’nda Nelere Değinildi?

Kripto endüstrisindeki önemli isimlerin katıldığı Kripto Meydanı’nda Tansel Kaya, Cemil Şinasi Türün, Vedat Güven ve Efe Bulduk endüstrinin merak edilen konuları hakkında açıklamalarda bulundu. Devletlerin kripto para birimleri ve şirketleri üzerindeki denetimlerini artırmasıyla birlikte pek çok kişi kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojilerinin yasaklanacağını konuşmaya başlamıştı. Cemil Şinasi Türün, kripto para birimlerinin yasaklanma iddialarına ilişkin olarak, kripto paraların yasaklanmasının artık söz konusu olmayacağını belirtti.

Kripto para birimlerine olan ilginin artmasıyla birlikte yükselişe geçen kripto para madenciliği de Kripto Meydanı’nda konuşulan bir başka konu oldu. Çevreci grupların, Bitcoin madenciliğinin çevreyi olumsuz etkilediğini ve enerji tüketimini artırdığı iddiaları üzerine Efe Bulduk, Bitcoin madenciliğinin küresel enerji tüketimini abartıldığı kadar etkilemediğinden bahsetti. Bitcoin madenciliği için tüketilen enerji, altın madenciliği için tüketilen enerjinin yarısı olduğunu vurguladı.

Cemil Şinasi Türün, etkinlikteki ilk soruları yanıtlayan isim olurken, Ethereum Merge ve Çinli Bitcoin madencilerine değinerek enerji tüketimi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Bitcoin’in Arjantin kadar enerji tükettiğini belirten Türün, bu durumun dünya için önemli bir rakam olmadığını ve düzenleyicilerin bunu bir baskı aracı olarak kullandığını söyledi.

Efe Bulduk ise Bitcoin madenciliğinin küresel enerji tüketimini abartıldığı kadar etkilemediğinden bahsetti. Bitcoin madenciliği için tüketilen enerji, altın madenciliği için tüketilen enerjinin yarısı olduğunu vurguladı.

Benzer şekilde Tansel Kaya, Bitcoin’e harcanan enerjiyi israf olarak görmediğini söylerken, konuşmaların devamında Vedat Güven Proof of Work (PoW) ise destekçisi olduğunu belirtti.

Vedat GüvenBitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamları hakkında şu şekilde konuştu:

Ben enerji konusu ile ilgili olarak güncel bir analiz buldum. Sizinle bu analizi paylaşmak istiyorum. Ama mükemmel dememe rağmen o kadar ayakları yere basmayan yönleri varki bu verileri kendi görüşümle harmanladım. Proof of Work (PoW) dediğimiz zamanda Bitcoin’i baz alalım. 

Efe Bulduk’ta konuşmasına şu şekilde devam etti:

Karbon salınımı olarak en son endişelenmemiz gereken şey, madencilik dinamik olarak gelişiyor ve tüketim sürekli düşüyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala