bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,003.95 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.41 2.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.80 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 173.06 2.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524279 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482483 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155585 1.97%

Bitcoin işlem sayısında rekor: Balinalar devrede

Bitcoin balina

Bitcoin’de (BTC) 100 bin dolardan fazla işlemlerinin rekor seviyeye ulaşması, balina iştahıyla ilişkilendirildi.

Bitcoin’in blockchain kayıtlarında, 100 bin doların üzerindeki işlem sayısı rekor seviyeye ulaştı. Geçtiğimiz hafta işlemler, yılın başından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Bitcoin’deki zincir içi faaliyetler, balinaların ve kurumsalların iştahlı yaklaşımına bağlandı. BTC’nin 35 bin dolar bölgesindeki hareketliliği, 100 bin doların üzerindeki işlemlerin rekor seviyeye ulaşmasında etmen oldu.

Bitcoin balinaları hareketli

Blockchain analiz firması IntoTheBlock tarafından takip edilen verilere göre, Bitcoin’de en az 100 bin dolar değerinde BTC hareketi içeren işlemlerin sayısı yılın en yüksek seviyesi olan 23.400’e yükseldi.

CoinDesk verilerine göre, kripto para biriminin fiyatı geçen hafta 35.000 doları aşarak Mayıs 2022’nin başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Kripto para birimi, 34 bin dolar seviyesinde yatay hareketliliğini sürdürürken, yılbaşından bu yana yüzde 100’ün üzerinde bir getiri sundu. BTC yükselişinde ve balinaların hareketlenmesinde, Bitcoin spot ETF gündemi etkili oldu.

BTC bitcoin kripto

IntoTheBlock, “Bitcoin spot ETF uygulamaları balinaların ve kurumların Bitcoin’e olan iştahını artırmış gibi görünüyor” şeklinde açıklama yaptı.

100 bin doların üzerindeki işlemlerin daha önce BlackRock’un ETF başvurusunun ardından artış yaşadığını öne süren IntoTheBlock, benzer hareketliliğin rekor seviyede gerçekleşmesini boğa piyasası ile ilişkilendirdi.

Blockchain araştırmacısı, BTC tarafındaki işlem hareketliliğinin ve kurumsal iştahın, 2024 yılında boğa koşusunu başlatabileceğini ifade etti.

Kurumsalların iştahına ek olarak, küçük yatırımcılar da Bitcoin’de işlem sıklığını artırdı. Deutsche Digital Assets araştırma başkanı André Dragosch, “Hem küçük hem de büyük BTC cüzdan kuruluşlarında artan bir aktivite gördük, bu da özellikle küçük yatırımcıların giderek daha fazla kripto piyasasına akın ettiğini gösteriyor.” dedi

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala