bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,201.20 0.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.85 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 592.65 1.05%
solana
Solana (SOL) $ 154.02 5.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53618 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465269 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162394 0.56%

Bitcoin hakimiyetinin kripto piyasasına önemi

Kripto Bülten’in bu bölümünde sizlere Bitcoin Hakimiyetinin tarihinden bahsedeceğiz. 

Bitcoin var olan tek dijital varlık olarak 2009’daki başlangıcından bu yana oldukça uzun bir süre boyunca, tüm kripto piyasasının gidişatından sorumluydu. Ancak zamanla işler değişmeye başladı. 2013 yılı, ilk altcoin dalgasını gördü. 2015 yılı ise Bitcoin’in para birimi eterini doğuran en yakın rakibi Ethereum’un doğuşuydu ve ardından 2017’de ICO patlaması ile BTC hakimiyetinin daha da seyrelmesine ve tüm zamanların en düşük seviyesine inmesine sebep oldu. Kripto Bülten, Melis Sarı’nın sunumuyla sizlerle. 

Bitcoin hakimiyeti

Bugün BTC hakimiyeti, DeFi, NFT ve metaverse belirteçlerinde ve 20.000’den fazla bitcoin olmayan kripto para biriminde en ağır rekabetiyle karşı karşıya kalmış durumda. 

BTC hakimiyeti, Bitcoin’in kripto pazarının genel değerindeki payıdır.  BTC’nin piyasa değerinin toplam kripto para piyasa değerine bölünmesiyle hesaplanıyor. Peki ama neden önemli? Tarihsel olarak, analistler ve traderlar, altcoinlerin bitcoin’e karşı yükseliş ve ya düşüş eğiliminde olup olmadığını anlamak için BTC hakimiyetini kullandılar.

Erken aşamadaki kripto projeleri için popüler bir kitle fonlaması yöntemi olan ICO’lar, yani ilk madeni para teklifleri, 2017’den 2018’e kadar önemli bir trend haline gelmişti. Bitcoin’den o sırada ortaya çıkan yeni altcoinlerin çoğuna fon akışı başladı. Bazı yatırımcılar zorlayıcı ancak kanıtlanmamış kullanım durumlarına inanırken, bazıları dramatik fiyat dalgalanmalarından kâr elde etmekle daha çok ilgileniyordu.

Daha fazlası için BTCHaber TV’yi takip edebilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala