bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,027.35 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,970.86 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 595.78 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.18 2.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514384 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453319 2.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144617 1.85%

Bitcoin Gökkuşağı Grafiği Nedir?

Bitcoin gokkusagi grafigi nedir

Bu yazımızda Bitcoin Rainbow Chart olarak da bilinen Bitcoin Gökkuşağı Grafiği nedir, nasıl çalışır, nasıl kullanılır, kim tarafından geliştirildi gibi konulara yakından bakacağız.

Bitcoin gökkuşağı grafiği BTC’nin zaman içerisindeki performansını görselleştirmek için kullanılan bir araçtır. Bitcoin Rainbow Chart farklı fiyat aralıklarını temsil etmek için renk kodlu bir spektrum kullanır ve Bitcoin fiyatının tarihsel trendlere göre anlık olarak bulunduğu seviyeyi gösterir.

Bitcoin Gökkuşağı grafiğinde en düşük fiyat aralığı koyu kırmızı renkle temsil edilirken en yüksek fiyat aralığı da koyu mavi renkle temsil ediliyor. Bu Gökkuşağı grafiğinde toplamda 7 farklı renk bulunuyor. Bu renkler, Bitcoin fiyatına bağlı olarak alım satım fırsatlarını belirlemek için kullanılıyor.

bitcoin gokkusagi grafigi nedir

Bitcoin Gökkuşağı Grafiği Verileri Ne Kadar Doğru?

Bitcoin Gökkuşağı Grafiği, geçmiş yıllara ait tarihsel verileri kullanır. Bu nedenle mevcut piyasa koşullarını veya fiyat beklentilerini doğru bir şekilde yansıtmaz.

Bitcoin’in fiyat eğilimlerinin keyfi bir görsel temsilini sağlar, ancak düzenleyici değişiklikler veya küresel makroekonomik olaylar gibi dış faktörleri dikkate almaz. Grafiğin popülerliği öncelikle kripto Twitter topluluğu tarafından yönlendirilmekte ve genellikle bir meme olarak paylaşılmaktadır.

BTC Gökkuşağı Grafiğini Nasıl Kullanılır?

Bitcoin Gökkuşağı Grafiği, yatırımcıların Bitcoin’in fiyat performansını uzun bir süre boyunca görselleştirmesi ve potansiyel alım ya da satım fırsatlarını belirlemesi için faydalı bir göstergedir. Bununla birlikte, yalnızca geçmiş fiyat verilerini dikkate aldığından ve genel olarak oldukça keyfi bir gösterge olduğundan, yatırım kararları almak için tek temel olmamalıdır.

Ethereum Gökkuşağı Grafiği Nedir?

Dijital varlıklar için yaygın olarak kullanılan bir diğer gökkuşağı grafiği Ethereum Gökkuşağı Grafiğidir. Bu gökkuşağı grafiği de aynı formül kullanılarak oluşturulmuştur. Ancak Ethereum 2015 yılında piyasaya sürüldüğü için grafik 2015 yılına kadar olan verileri kullanır.

Bitcoin Gökkuşağı Grafiğini Kim Geliştirdi?

Bitcoin Gökkuşağı Grafiği, kripto para topluluğundaki çeşitli kişiler tarafından oluşturulan ve değiştirilen bir araç olduğu için tam olarak kökeni bilinmemektedir. Grafik en az 2014’ten beri kullanılmaktadır ve Bitcoin Reddit forumlarının ilk günlerinde ortaya çıkmıştır. O zamandan bu yana gösterge, farklı içerik oluşturucuların kendi değişikliklerini ve iyileştirmelerini eklemesiyle yıllar içinde çeşitli yinelemelerden geçmiştir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala