bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,868.92 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,229.68 1.86%
bnb
BNB (BNB) $ 575.40 3.72%
solana
Solana (SOL) $ 175.48 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.603472 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.403887 2.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128975 5.28%

Bitcoin ETF’leri brokerların radarına girdi

21shares yeniden bitcoin etf basvurusunda bulundu

Bitcoin’e geleneksel finans üzerinden yatırım yapılmasına olanak sağlayan ETF’ler büyük heyecan yaratsa da ticaret platformları ince eleyip sık dokuyor.

Bloomberg’in haberine göre ticaret platformları, yatırımcılara Bitcoin ETF ticareti sunmadan önce risk ve fırsatları değerlendiriyor. Kaynaklar, LPL Financial ve diğer büyük brokerların Bitcoin ETF’lerinin yatırımcılar için ne kadar uygun olduğu ve uzun vadede kalıcılığını sorguluyor.

İddialara göre an itibarıyla Bitcoin borsa yatırım fonlarına değerlendiren LPL Financial, önümüzdeki üç ay içerisinde değerlendirmesini tamamlayacak. Uzmanlar, ETF’lerin kötü performansının ardından kapatılması riskiyle karşı karşıya kalmak istemiyor.

Dev broker, Bitcoin ETF’lerine şüpheci yaklaşımında pek de haksız değil. Resmi olmayan verilere göre 2023 yılında toplam 253 farklı ETF kapatıldı.

Bitcoin ETF’leri beklenenden yavaş ilerleyebilir

ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının listelenmesinin ardından sosyal medyada öne çıkan Bloomberg analisti James Seyffart, BTC ETF’lerinde benimsenmenin daha yavaş ilerleyebileceği yorumunu yaptı. Uzman isim, yıl başında yaptığı tahminde spot ETF’lere sadece 10 milyar dolar giriş beklediğini açıkladı:

“100 milyar dolar rakamına bir veya iki sene içerisinde ulaşacağımızı sanmıyorum.”

Seyffart, büyük yatırım kuruluşlarının kısıtlamalar sonucu her borsa yatırım fonunu müşterilerine sunamadığını hatırlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala