bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,150.19 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.87 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 591.53 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 154.10 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53539 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465716 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161961 0.55%

Bitcoin ETF rekabetinde Grayscale’ın koltuğu sallanıyor

Bitcoin ETF rekabetinde Grayscale'ın koltuğu sallantıda

Yatırım bankası JPMorgan’ın raporuna göre BlackRock ve Fidelity’in spot Bitcoin ETF’leri, Grayscale karşısında üstünlüğü ele geçiriyor.

JPMorgan, geçtiğimiz gün paylaştığı notta iki varlık devinin ihraç ettiği spot BTC fonlarının bazı likidite metriklerinde Grayscale’ı geride bıraktığını belirtti. Nikolaos Panigirtzoglou ve yardımcıları, işlem hacminin fiyat üzerindeki etkisinin incelendiği Hui-Heubel rasyosundaki değişimlere atıf yaptı:

Hui-Heubel radyosunda GBTC’nin değeri, BlackRock ve Fidelity ETF’lerinden dört kat daha yüksek. Bu durum, rakip fonların GBTC’den daha fazla pazar genişliğine sahip olduğu anlamına geliyor.”

Uzmanlar, Fidelity ve BlackRock Bitcoin fonlarının fiyat sapma oranının ise altın ETF’lerine yaklaşmasını olumlu yönde yorumladı.

“Yüksek komisyon oranı GBTC’yi tahtından edebilir”

JPMorgan analistleri, diğer kripto para ETF’lerine kıyasla yüksek komisyon talep eden GBTC’nin lider koltuğunu kaybetme ihtimali üzerinde durdu.

CoinGlass’ın verilerine göre Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), yüzde 1,5 yönetim ücreti ile rakiplerine fark atıyor. Habere konu olan iShares Bitcoin Trust (IBIT) ve Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund’ta (FBTC) bu oran yüzde 0,25 seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala