bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,052.89 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,181.20 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 591.90 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 135.14 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514779 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453923 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140934 6.22%

Bitcoin düşüşünde parmağı var: Ayın ilk verisi negatif

btc bitcoin

Bitcoin (BTC) düşüşünün de arkasındaki sebeplerden birisi olan spot Bitcoin ETF’ler, yeni ayın ilk işlem gününde negatif görünüm sergiledi.

Kripto para piyasası gün içinde sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin’in (BTC) 70.000 doları kaybetmesiyle başlayan düşüş, altcoin’leri de etkisi altına aldı. Piyasadaki düşüşün nedenleri ise merak konusu oldu. Kripto yorumcuları, Bitcoin halving’ine günler kala bu tarz düzeltmelerin normal olabileceğini savundu.

Piyasanın düşüşünde spot Bitcoin ETF’leri de önemli bir yer tuttu. BTC fiyatının gidişatında kullanılan önemli metriklerden birisi olan spot Bitcoin ETF’ler, yeni aya kan kaybıyla başladı. Spot ETF’lerin 1 Nisan verisi güldürmeyen bir şaka olarak yorumlandı.

btchaber one cikan

Spot Bitcoin ETF verileri göz korkuttu

Nisan ayına geçilmesiyle kripto para sektörü gözünü halving’e dikti. 20 Nisan tarihinde gerçekleşmesi beklenilen Bitcoin halving’inin piyasayı boğa koşusuna iteceği düşünülüyor. Ancak gün içindeki düşüş, kripto yatırımcılarını tedirgin etti.

Boğa indikatörü olarak yansıtılan spot Bitcoin ETF’ler, Mart’ın son haftasında net para girişiyle can suyu olmuştu. Ancak Spot ETF’ler, Nisan ayının ilk işlem gününde net para çıkışı gerçekleştirdi. Bu veri ile birlikte BTC fiyatı da sallandı.

spot bitcoin etf sosovalue

SoSoValue’den elde edilen verilere göre, 1 Nisan tarihinde spot Bitcoin ETF’lerinden 85,84 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti. Verilere göre, Grayscale’ın GBTC ürününde net para çıkışı 302,61 milyon dolar seviyesinde oldu. GBTC’nin yüklü çıkışını, BlackRock’ın IBIT ürünü tolere etmeye çalışsa da yetersiz kaldı. IBIT, 1 Nisan’da 165,85 milyon dolar net para girişine imza attı.

Geçtiğimiz hafta IBIT ile yarışan Fidelity’nin spot ETF’i FBTC ise 43,99 milyon dolar net para girişine ev sahipliği yaptı.

GBTC’nin bu ay da net para çıkışı gerçekleştirmesi ve spot ETF verilerini baskılaması bekleniyor. IBIT’ın ise nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala