bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,699.87 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.50 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 158.24 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551408 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50643 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161563 0.84%

Bitcoin (BTC) İçin Kritik Zamanlar

Çiğdem Ceylan’ın sunuculuğuyla haftanın öne çıkan haberleri; Hindistan kripto paraları yasaklamak istiyor. Elon Musk, Twitter davasında ilk raundu kaybetti. Tüm bunlar ve ve daha fazlası Kripto Bülten’de.

Kripto Para Dünyasında Neler Oluyor?

Yakın zamanda kripto işlemlerine vergi getiren Hindistan Hükümeti, şimdi de kriptoları yasaklamak istiyor. Kripto paralara yönelik sert adımlar uygulayan Hindistan, aynı zamanda yasağın yürürlüğe girmesi için küresel iş birliği olması gerektiğini savunuyor.

İtalya, kripto para şirketlerine yeşil ışık yakmaya devam ediyor. İtalya hükümeti, kripto varlık servis sağlayıcısı olarak faaliyet göstermesi için ilk başta Coinbase’e ardından da Crypto.com ve Bitgo’ya onay verdi. 

Fransa’nın en büyük bankası ve ülkemizde de Türk Ekonomi Bankası’nın ortaklarından olan BNP Paribas, kripto saklama hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Şirket, bu hizmeti için kripto saklama uzmanı Metaco ile birlikte çalışacak.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için bir anlaşma imzalamış sonrasında ise anlaşmadan vazgeçmişti. Bu hamle üzerine Elon Musk’a  dava açan Twitter, ilk galibiyetini aldı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2022 yılının ikinci çeyrek raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre şirket elindeki Bitcoin’lerin yüzde 75’ini sattı. Satış sonrası şirketin elinde şu anda 218 milyon dolar değerinde kripto para bulunduğu belirtildi.

Güneydoğu Asya merkezli kripto borsası Zipmex, mevcut piyasa koşullarını sebep göstererek para çekim işlemlerini durdurduğunu açıkladı. 

Sıfır bilgi kanıtları olarak bilinen Ethereum uyumlu ilk ölçeklendirme çözümü olan Polygon Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine piyasaya sürüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala