bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,687.53 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,040.17 4.27%
bnb
BNB (BNB) $ 581.10 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 129.88 3.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501212 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437562 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137673 2.50%

Bitcoin (BTC) borsalardan çekiliyor: Neler oluyor?

bitcoin halving dusus

CryptoQuant’ın raporuna göre, borsalardan Bitcoin çıkışı Ocak 2023 yılından bu yana en yüksek seviyeye geldi. Rapor, bu durumu yükseliş işareti olarak yorumladı.

Kripto para piyasası düşüş yönlü ilerleyişini sürdürürken, gözler Bitcoin halving’ine çevrildi. Bitcoin halving’i öncesinde gerçekleşen hareketlilik ise dikkat çekiyor. BTC, 60.000 dolar bölgesinde işlem görüyor. 70.000 dolardan yaşadığı düşüşten bu yana negatif bir görünümde olan BTC için CryptoQuant sahne aldı.

CryptoQuant, Bitcoin’in borsalardan çekilmesinin son bir buçuk yılın zirvesine ulaştığını ve bu durumun piyasanın soğuduğuna işaret ettiğini açıkladı. Raporda, yükselişe sinyal yakıldı.

BTC etf spot

Bitcoin (BTC) yükselişi yakın mı?

Verilere göre, Bitcoin (BTC) fiyatı düşüş yaşarken, borsalardan çekilen BTC miktarı rekor kırdı. Borsalardan, Ocak 2023 yılından bu yana yüksek miktarda BTC çıkışı gerçekleşti.

CryptoQuant’ın yaptığı ölçümler, geçen haftaki yüzde 10’luk düşüşün ardından piyasanın soğuduğunu ve bunun da fiyat artışına yönelik sinyal niteliğinde olduğunu belirtti. Rapor, soğuyan piyasa ile birlikte BTC miktarının borsalardan çekilmesini pozitif yorumladı.

Analistler, borsalardan çıkan BTC’nin halving öncesi bir hazırlık olabileceğini aktardı. Bu hazırlık, fiyat artışı beklentisiyle varlığı elde tutma hamlesiyle ilişkilendirildi.

CryptoQuant analistleri, türev borsalardaki açık faizin 18 milyar dolardan 14,2 milyar dolara gerilediğini ve bunun da kaldıraçlı trade’in azaldığını gösterdiğini belirtti. Analistler, trader’ların kaldıraçlı işlemlerden uzaklaşmasını olası bir piyasa dönüşü olarak yorumladı.

Spot Bitcoin ETF’ler de önemli rol üstleniyor. Spot ETF’ler, BTC arzını baskılamaya ve fiyatı dengede tutmaya katkı sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala