bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,737.81 1.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.89 4.58%
bnb
BNB (BNB) $ 589.44 2.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.93 6.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515188 0.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451032 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14008 6.76%

Bitcoin bir kez daha düşer mi? Analistler yorumladı

Bitcoin BTC halving fiyat tahmini

Nisan ayının ilk haftasında kripto para piyasası çalkantılı bir seyir izledi. Bitcoin, hafta içinde 65 bin doların altına gerilemesinin ardından günümüzde yeniden 70 bin seviyelerini test ediyor. Yatırımcılar, BTC fiyatında bir satış hamlesinin daha olma ihtimali üzerinde dururken analistle yorumlarını paylaştı.

Kripto analisti Dylan LeClair’e göre, Bitcoin’in (BTC) yakın zamanda 50,000 dolar seviyesine gerileme olasılığı oldukça düşük. LeClair, Bitcoin’in destek seviyelerindeki artış ve türev piyasalarındaki istikrarı işaret ederek bu tahminde bulundu.

Kripto uzmanı, 7 Nisan’da UTXO Management adına yayımladığı bir analizde, Bitcoin’in fiyatının 70 bin -75 bin dolar arasına çıkması halinde, kısa pozisyonlar için büyük tasfiyelerin beklendiğini vurguladı.

Bu analiz, 13 Şubat’ta Bitcoin’in son olarak 49 bin dolara düştüğü bir dönemden kısa bir süre sonra yapıldı. Önceki gün, Bitcoin 50,000 dolar seviyesine ulaşarak Aralık 2021’den bu yana görülen bir zirveyi test etmişti. LeClair, yakın zamandaki bu hareketliliklere dayanarak Bitcoin’in mevcut yapısal destek seviyelerinin altına düşme olasılığının düşük olduğunu savunuyor.

LeClair, tahminlerini, küresel varlık yöneticisi BlackRock’ın Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) izahnamesini güncelleyerek, ABN AMRO Clearing, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs ve UBS Securities gibi büyük Wall Street firmalarını yeni yetkili katılımcılar olarak eklemesiyle destekledi. Bu hamle, Bitcoin’in finansal piyasalardaki kabulünün genişlemesi olarak değerlendiriliyor.

btcusd bitcoin 1

Analist, Bitcoin’in 50,000 dolara düşmesi halinde uzun pozisyonlar için ciddi tasfiyeler olabileceğini, ancak son dönemdeki fiyat hareketleri ve türev piyasasındaki durgunluk göz önüne alındığında bu ihtimalin düşük olduğunu ifade etti.

CoinGlass verilerine göre, Bitcoin 70 bin doları gördüğünde yaklaşık 174,17 milyon dolar, 75 bin dolara ulaştığında ise 830 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edilecek. Bu durum, Bitcoin’in mevcut fiyatından yüzde 7,8’lik bir artışa işaret ediyor.

Bitcoin halving’e adım adım

Ayrıca, önde gelen kripto yatırımcıları, 20 Nisan’da gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanma etkinliği öncesinde fiyat üzerinde spekülasyon yapıyorlar. Bu dört yılda bir gerçekleşen olay, madenci blok ödüllerini yüzde 50 oranında azaltacak ve bu da 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşüş anlamına geliyor.

Geçmiş verilere göre son halving olayından bu yana Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 658 arttı. Eğer tarihsel kalıplar tekrarlanırsa, Bitcoin’in 2028 yarılanmasına kadar fiyat 435 bin dolara ulaşabilir.

Rekt Capital gibi bazı kripto traderları, piyasanın hala erken bir “boğa piyasası” aşamasında olduğu ve kısa vadede daha fazla yükselişin mümkün olduğu görüşünde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala