bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,992.61 1.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,917.75 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 587.24 1.08%
solana
Solana (SOL) $ 147.53 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507329 0.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.433931 2.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154175 8.17%

Bitcoin Ay’a doğru yola çıktı

bitcoin ay

Türev borsası BitMEX, robotik firması Astrobotic Technology, Bitcoin Magazine ve Oxcart Assembly arasındaki bir ortaklık ile bir Bitcoin (BTC) ile yüklü bir cüzdan Ay’a hareketlendi. Fiziksel ağırlığı 43 gram olan dijital materyal “Ay’a gönderilen ilk finansal varlık” olarak tanıtıldı.

Peregrine 1 uzay aracı, dün NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden havalandı. Bitcoin aynı saatlerde 45 bin doların biraz üzerinde işlem gördü. Roket, yıllar süren bir geliştirme süreci sonrası yedi ülkeden gelen uluslararası yüklerle yüklendi ve yedi haftalık bir seyir aşamasının ardından 23 Şubat Cuma günü aya iniş rotasına yerleşecek.

Bitcoin’in Ay’a ilk misyonu değil

Misyon, ticari amaçla aya iniş yapmayı deneyen ilk görev değil. Nisan 2019’da SpaceIL ve Israel Aerospace Industries tarafından geliştirilen İsrail’in Beresheet uzay aracı iniş girişimi sırasında düştü.

Geçtiğimiz yıl Sosyal İstihbarat şirketi LunarCrush, 2023’ün sonuna kadar benzer bir gösteriyle aya 62 Bitcoin’lik bir hazine sandığı göndereceğini açıklamıştı. Ancak Aralık ayı itibarıyla herhangi bir lansman tarihi belirlenmemişti.

BitMEX CEO’su Stephan Lutz, denemenin uzay ekonomisi için parasal bir sistem yaratma arzusunun simgesi olduğunu vurgulayarak “BitMEX, kripto topluluğunu ve gelecek nesilleri, ister Dünya’da ister uzayda olsun, fiziksel parayla etkileşime girmeye davet ediyor. Bireylerin Ay’a kişisel mesajlar ve kendi satoshi’lerini göndermelerine olanak tanıyor” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala