bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,099.17 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.48 1.55%
bnb
BNB (BNB) $ 592.31 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 147.78 1.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533566 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458034 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16274 1.57%

Birleşmiş Milletler’den kritik Tether (USDT) uyarısı

tether new york bassavciligi hakkinda yeni bir iddiada bulundu

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) saatler önce paylaştığı raporda Asya kıtasında faaliyet gösteren kötü niyetli kişi ve grupların ödemeler için Tether’i (USDT) kullandığı belirtildi.

Rapora göre, değeri ABD dolarına sabitlenen stablecoin Tether’i kullanan kaçakçı ve dolandırıcılar, büyük para transferlerini USDT aracılığıyla gerçekleştiriyor. Financial Times’a konuşan UNODC yetkilisi Jeremy Douglas, organize suç örgütlerinin yeni teknolojileri kullandığını belirtti:

“Kötü niyetli şahıs ve gruplar, yeni teknolojileri kullanarak paralel bir bankacılık sistemi kurdu. Kripto paralar ve düzenlenmemiş çevrimiçi kumarhanelerin çoğalması bölgedeki suç ekosistemini güçlendirdi.”

Douglas, kripto para düzenlemelerinin çok geride olması nedeniyle organize suç örgütlerinin her türlü açığı kullandığını belirtti.

Birleşmiş Milletler raporunda suçluların USDT’yi nasıl kullandığına dair örneklere de yer verildi. Rapor, kolluk kuvvetlerinin son yıllarda gerçekleştirdiği önemli operasyonlara ayrı bir parantez açtı. Yetkililer, Tether’in ABD’de kolluk kuvvetleri ve OKX borsasının ortak soruşturması sonucunda Asya merkezli kaçakçılık örgütüne ait 225 milyon dolarlık kripto parayı dondurduğunu hatırlattı.

BM’nin paylaştığı rapora Tether’den yanıt gelmezken stablecoin ihraççısı son aylarda ABD kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığı biliniyor. Şirket, 2023 yılı sonu itibarıyla 1.200’den fazla cüzdanı kara listeye aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala