bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,652.32 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.17 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 616.25 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530091 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4733 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152227 0.93%

Bira Üreticisi Anheuser-Busch, Metaverse’e Katılıyor

Bira Üreticisi Anheuser Busch Metaversee Katiliyor

Blockchain sektörü her ne kadar bankacılık ve finans şirketleri için oldukça önemli bir yere sahip olsa da, NFT ve metaverse gibi sektörler çok daha geniş alanlarda şirketleri bünyesine katmaya devam ediyor. Özellikle gıda ve giyim sektörleri metaverse alanında marka başvurularına devam ederken yeni bir şirket daha metaverse çalışmaları için hazırlıklarına başladı. Anheuser-Busch.

Bira Üreticisi Anheuser-Busch, Metaverse'e Katılıyor

Anheuser-Busch’dan Metaverse Projesi: Budverse

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Kasım ayında Budweiser, markanın ikonik tarihini kutlamayı amaçlayan ilk dijital bira kutuları koleksiyonunu piyasaya sürmüştü. Şirketin bu adımı ile NFT’lere girmesi, “Miras Koleksiyonu”nun sadece bir saat içinde satılmasıyla büyük bir başarı ile sonuçlandı. Ocak ayının sonlarında ise Anheuser-Busch, “Bud Light N3XT Collection” adlı yeni NFT projesini duyurdu.

Son olarak bu alandaki çalışmalarını hızlandıran şirket, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) Metaverse ile ilgili birkaç başvuruda bulundu. Bud Light’ın yapımcısı, “Budverse” adlı kendi metaverse’ini yaratmayı planlıyor.

Başvurulara göre Budweiser, Bud Light markası altında bira kutularının resimlerini içeren, NFT’ler sunmayı planlıyor. Ayrıca sanal bir ortamda ve Metaverse platformlarında çevrimiçi oyun hizmetleri ve sanat sergisi hizmetleri sunmayı da amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala