bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,380.91 3.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.31 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 562.50 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 138.45 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52034 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452253 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13297 5.23%

Bir Rug Pull Davası Daha: SudoRare 519 ETH ile Kaçtı

Bir Rug Pull Davasi Daha Sudorare 519 ETH ile Kacti

Kripto para sektörü her ne kadar gelişimini hızlandırsa da bu gelişimi suistimal edenlerin sayısı da hızla artıyor. Bazen bu şirketler tarafından yapılırken bazen de projeler tarafından gerçekleştirilebiliyor. Son olarak da Ethereum tabanlı SudoRare rug pull yaparak yaklaşık olarak 815.000 dolar ile kayıplara karıştı.

Rug Pull Olayları Devam Ediyor, SudoRare 519 Ethereum Çaldı

Kripto ve Blockchain teknolojileri her ne kadar yatırımcılarına oldukça büyük kazançlar sağlasa da bazı projeler yatırımcılarının bu güvenini suistimal edebiliyor. Yatırmcılarının varlıklarını alıp ortadan kaybolarak rug pull yapan projeler de bu suistimallere bir örnek. Yakın zamanda Blockchain odaklı siber güvenlik şirketi PeckShield tarafından bildirildiği üzere SudoRare de bu rug pull olaylarından birini gerçekleştirdi ve havuzundaki 519 Ethereum (ETH) ile kayıplara karıştı.

Kripto topluluğu üyesi sungjae_han, şüpheli işlemi ilk tespit eden kişi oldu. LooksRare (LOOKS) ve USD Coin (USDC) token’larının kullanıldı işlemlerde protokoldeki varlıkların hemen hemen tümü aktarıldı.

Bununla birlikte projenin tüm iletişim araçları kapatılarak ulaşılamaz hâle getirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala