bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,120.72 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,210.38 1.04%
bnb
BNB (BNB) $ 603.23 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 154.02 2.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534089 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508141 0.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161205 0.83%

Bir Coinbase Hissedarı, Şirket Yöneticilerine Dava Açtı

bir coinbase hissedari sirket yoneticilerine dava acti

Kripto para borsası Coinbase’de yeni olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bir Coinbase hissedarı, kripto para borsası Coinbase’in dokuz yöneticisine ve yönetim kurulu üyesine dava açtı.

Coinbase Yöneticilerinin Hissedarları Yanılttığı İddia Edildi

Coinbase, ABD’de halka açılan ilk kripto para borsası olduğu için şirket tarih yazmıştı. Coinbase’in bir hissedarı, borsa yöneticilerinin halka açık listelemeyi yanlış yönettiği iddiasıyla şirketin tazminat ödemesini talep ederek dava açtı. Bir Coinbase hissedarının Dalaware’deki mahkemeye yaptığı başvuru, Donald Kocher tarafından yapıldı. Şirket yönetiminin Nisan 2021’deki doğrudan listelenmesinden önce firmanın halka açık dosyalamalarında “yanlış ve yanıltıcı açıklamalar” yapıldığı iddia edildi. Bu açıklamalar, yatırımcıların Wall Street yatırım bankaları gibi aracıların katılımı olmadan Nasdaq borsasında şirket hisseleri satın almalarına izin verdiğini iddia etti.

bir coinbase hissedari sirket yoneticilerine dava acti 2

Kocher, Coinbase CEO’su Brian Armstrong, CFO Alesia Haas ve yönetim kurulu üyesi Marc Andreessen dahil olmak üzere şirketten dokuz eski ve mevcut Coinbase yetkilisini federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmek, yetkilerini kötüye kullanmak ve şirkete mali zarar vermekten suçladı. 4 Ağustos 2022 tarihinde yapılan şikâyete göre, “Coinbase’in iş ortakları, düzenleyicileri ve hissedarları ile olan işi, iyi niyeti ve itibarı ciddi şekilde zarar gördü.” ifadesi kullanıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala