bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,397.25 5.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.45 3.43%
bnb
BNB (BNB) $ 554.17 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.01 9.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49826 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457587 3.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152271 4.73%

BinaryX ve AiGC’den Metaverse’de İlk Yapay Zeka Destekli Sanal Gerçeklik Oyunu

binaryx ve aigcden metaversede ilk yapay zeka destekli sanal gerceklik oyunur

Son dönemde birçok şirket yapay zeka ile ilgili olarak çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kez yapay zeka destekli sana gerçeklik oyunu ile BinaryX ve AiGC ön plana çıkıyor. BinaryX, Sanal Gerçeklik (VR) ve Yapay Zeka Oyun İçeriğine (AIGC) genişleme planlarını duyurdu. GameFi uzmanlıklarını temel alan BinaryX’in, yapay zeka tabanlı VR oyunlarında yeni bir GameFi türünü geliştirmek için VR ve AIGC ortakları AiGC Labs ile anlaşmalar yaptığı bildirildi.

Metaverse’deki İlk Yapay Zeka Destekli Sanal Gerçeklik Oyunu

BinaryX, AiGC Labs ile işbirliği içinde hem VR hem de AIGC’yi yoğun bir şekilde içeren ilk VR oyununun lansmanına hazırlanıyor. Ekip, oyunun tüm ayrıntılarını henüz yayınlamadı. Ancak oyunun, Doğu Asya folklorundan kahramanlar ve karakterlerden ilham alan, karakter açısından zengin bir evrende geçeceğini ima etti.

Oyun Tasarımı için ChatGPT ve GameGPT’yi Kullanma

Ekip, ChatGPT ve GameGPT ile ilgi çekici oynanış, karakterler oluşturmak ve oyunları için ikna edici anlatılar oluşturmak için deneyler yaptıklarını açıkladı. AI modelleri, ekibin çevre düzeni, zorluklar ve seviye tasarımı için fikirler de dahil olmak üzere dünya inşa etmeye yönelik fikirleri keşfetmesine ve iyileştirmesine yardımcı oldu. AiGC Labs ile işbirliği içinde yapay zeka destekli VR oyununun yanı sıra BinaryX, bu yıl içinde piyasaya sürülecek olan yapay zeka destekli ayrı bir oyun üzerinde çalışıyor.

BinaryX Büyüme Başkanı Rudy, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

VR ve AIGC teknolojilerine yönelik en son girişimimizi duyurmaktan inanılmaz derecede heyecanlıyız. Web3 oyun endüstrisinde yeniliğin sınırlarını zorlamaya devam ederken bu, şirketlerimiz için önemli bir kilometre taşı. Ortaklarımızla birlikte ekibimiz, oyun deneyimini yeniden tanımlayacak ve oyuncuları büyüleyecek bir oyun yaratmak için yetenek ve özveri sağladı. Daha önce hiç olmamıştı. Oyunu yakında oyuncularımıza açıklayacağımız için heyecanlıyız.


Oyun şu anda hala geliştirilme aşamasındadır ve resmi sürümle ilgili daha fazla ayrıntı sosyal medya hesaplarında paylaşılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala