bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,695.07 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,311.99 6.34%
bnb
BNB (BNB) $ 599.96 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 142.79 4.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521459 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473127 4.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149325 2.84%

Binance’ten Web3 cüzdan hamlesi

binance 3

Kripto para borsası Binance, merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemiyle etkileşim kurmak için Web3 cüzdanı piyasaya sürdü. 30 blockchain ağında çalışacak olan yeni ürün, İstanbul’da düzenlenen Binance Blockchain Week konferansında duyuruldu. Yatırımcılar, cüzdan aracılığıyla varlıklarını merkezi bir borsaya ihtiyaç duymadan saklayabilecek.

Binance Tayvan

Binance CEO’su Changpeng Zhao, “Web3 cüzdanları dijital varlıkları depolamaktan daha fazlasını temsil ediyor. Bireyleri kendi kendine egemen finansman yeteneği ile güçlendirir” ifadesini kullandı.

Binance’in Web3 cüzdanı, MetaMask ve Trust Wallet gibi cüzdanlarla rekabet edecek. Binance, bu hafta TrustWallet’ın yerel tokenı (TWT) için vadeli işlem piyasasında listelemişti. Coinbase ve OKX gibi diğer rakip merkezi borsalar da Web3 cüzdanlarına sahip durumda.

Binance’in Web3 cüzdanı, mobil uygulama aracılığıyla oluşturulacak. Uygulama, stake ve kredi gibi DeFi faaliyetleri için kullanılabilecek. Cüzdan uygulanması için KYC prosedürlerinin kullanılıp kullanılmayacağı ise bilinmiyor.

Borsa, MPC uygulaması ile cüzdanın güvenliğini artırmayı hedefliyor. MPC, cüzdan özel anahtarlarının üç parçaya bölünmesini kapsıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala