bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,762.08 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.56 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 587.05 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 146.00 0.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530404 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459835 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161663 6.77%

Binance ve SEC, mahkemede karşı karşıya geldi

binance sec

Taraflar, kriptoların menkul kıymet olarak kullanılmasına ilişkin çeşitli argümanlar sundu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e açtığı davada, kripto para borsasını temsil eden avukatlar, Yargıç Amy Berman Jackson’ı davayı reddetmeye çağırdı.

Binance avukatları, SEC’nin kripto şirketlerine karşı çelişkili bir tavır takındığını, şirketleri kaydolmaya çağırırken aynı zamanda onları engellediğini kaydetti.

SEC avukatları ise menkul kıymetler için yapılan Howey testinin tüm kriptolar için geçerli olduğunu ve regülatörün şirketleri yasaları ihlal edeceklerine dair uyarması gibi bir misyonunun olmadığını belirtti.

Yargıç, SEC avukatlarına şu soruyu yöneltti:

“Tüm dijital varlıkların menkul kıymet olduğunu söylemeye çalışıyorsunuz gibi görünüyor. Eğer böyle değilse anlattıklarınızın sınırı tam olarak nerede?”

SEC’nin Binance ve Coinbase’e açmış olduğu davanın ABD’deki kripto para şirketleri için hayati öneme sahip olabileceği düşünülüyor. Kripto şirketleri, SEC’yi uygulama yoluyla düzenleme yapmakla suçluyor.

SEC, Binance’i geçtiğimiz haziran ayında kayıtsız biçimde menkul kıymet satışı yapma ve yatırımcıları yanıltma gibi birçok suçlamayla hedef almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala