bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,906.25 5.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,879.98 3.72%
bnb
BNB (BNB) $ 544.99 4.27%
solana
Solana (SOL) $ 124.46 0.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501997 0.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430598 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122997 8.09%

Binance US, CZ Hisseleri İçin Çözüm Arıyor

piyasadaki ralli heyecanina czden uyari

Kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun Binance US’teki hisselerini azaltmanın yollarını aradığı bildirildi. Bu karada ABD’deki düzenleyicilerle yaşanan sorunlar etkili oldu. CFTC, mart ayında Binance ve CZ’ye ağır suçlamalar yöneltmişti.

Binance 18 Kripto Paranin Ligini Dusuruyor

Binance US’ten CZ Arayışı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance US’teki hisselerini azaltmanın yollarını arıyor. The Information’ın haberine göre Binance US’in çoğunluk sahibi olan kripto yöneticisinin geçen yazdan bu yana ABD merkezli borsadaki hissesini azaltmaya çalıştığı belirtildi. CZ’nin bu kararında ABD’deki düzenleme çalışmaları ve düzenleyici kurumların şirkete olan baskısı olduğu belirtildi.

Binance, son yıllarda ABD kurumların hedefindeki kripto para borsaları arasında yer aldı. Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), mart ayında borsaya ciddi suçlamalarla dava açmıştı. CFTC, Binance’in yasadışı bir borsa olduğunu ve bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini açıklamıştı. Kurumun suçlamaları arasında dolandırıcılık, kara para aklama, terör finansmanı, vergi kaçaklığı bulunuyordu. Suçlamaları reddeden Binance ise yapılan işlemlerin mevzuata uygun olduğunu bildirmişti. Binance US yetkilileri, CZ’nin çoğunluk sahibi olarak kaldığı sürece lisans alamamaktan endişe ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala