bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,819.83 2.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.66 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 591.70 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 135.93 4.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513552 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452616 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144068 3.91%

Binance soruşturma başlattı: “İçeriden bilgi”

Binance içeriden bilgi

BOOK OF MEME (BOME) listelemesiyle birlikte içeriden bilgi iddialarını tetikleyen Binance, potansiyel yolsuzluk hakkında soruşturma başlattı. Borsa, içeriden bilgi trade’i hakkında rapor sağlayanlara 100 bin dolar ila 5 milyon dolar arasında ödül sunacağını belirtti.

“Cüzdanıma para gönder ben de coin çıkartayım” furyasının ilk ürünü olan BOOK OF MEME (BOME), çeşitli iddiaları ve tartışmaları beraberinde getirdi. Yatırımcılardan para topladıktan sonra piyasaya sürülen BOME, bir gün gibi kısa bir sürede Binance’te listelendi.

Binance listelemesi sırasında bir balina cüzdanının yüklü bir alım satım yapması ise içeriden bilgi trade’inin yapıldığına yönelik iddiaları gündeme getirdi. Binance, konu özelinde açıklamalarda bulundu.

Binance acikladi

Binance hamle yaptı: İçeriden bilgi için soruşturma

Kripto borsası Binance, 16 Mart tarihinde Solana ağında piyasaya sürülen BOOK OF MEME (BOME) için listeleme duyurdu. Token, listeleme sonrası Bitcoin (BTC), Tether (USDT), First Digital USD (FDUSD) ve Türk lirası (TRY) paritelerinde alım satıma açıldı.

Binance’in listelemesinden hemen önce bir kripto balinası Raydium aracılığıyla BOME satın aldı. Balina, merkeziyetsiz borsadan ortalama 0,0074 dolar fiyatla 2,3 milyon dolarlık BOME aldı. Balina, böylelikle cüzdanına 314 milyon BOME ekledi. Binance listelemesi ile birlikte BOME fiyatı 0,026 dolara kadar yükseldi. Balinanın elindeki token’ların değeri ise 8 milyona ulaştı.

Kripto para topluluğu bu balina işlemini sosyal medyaya taşıdı. Topluluk, balinanın içeriden bilgi trade’i gerçekleştirdiğini, yani listelemeyi önceden bildiği iddia edildi. Özellikle sosyal medya platformu Reddit’te, Binance üzerine tartışmalar körüklendi.

Binance, iddiaların ortasında bir açıklama yaptı. BOME ile ilgili içeriden bilgi trade’ine rastlanmadığını ifade eden Binance, yine de soruşturma başlattığını duyurdu. Borsa, soruşturmaya kullanıcıları da davet etti. Borsayla ilgili olası içeriden bilgi trade’ini veya suistimalleri bildirenlere ödül vereceğini duyurdu.

Binance’in kullanıcılara sunduğu ödül ise 100 bin dolar ila 5 milyon dolar arasında

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala