bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,781.21 9.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,835.27 9.71%
bnb
BNB (BNB) $ 537.48 9.64%
solana
Solana (SOL) $ 119.55 10.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483011 4.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.421517 6.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122752 13.40%

Binance SAFU varlıklarını taşıdı: Neler oluyor?

Binance safu guvenlik

Kripto para piyasasının çalkantılı günlerden geçtiği bugünlerde, Binance’in yeni hamlesi dikkat çekti. Binance, SAFU olarak adlandırılan kripto varlıklarının tamamını USDC’ye çevirdi.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Nisan ayını düşüş yönlü geçiriyor. ABD tarafından gelen ekonomik veriler ve küresel gerginlik kripto para piyasasının gidişatında önemli rol oynadı. Kripto para piyasasının ne zaman toparlanacağı merak konusu olurken, kripto uzmanlarından düzeltmenin sürebileceğine yönelik sinyaller gelmeye devam ediyor.

Kripto para piyasasının hareketli geçtiği bugünlerde, Binance’in işlemleri dikkat çekti. Kripto para borsası, BNB, USDT ve TUSD’tan oluşan SAFU varlıklarını USDC’ye dönüştürdü.

Binance nijerya

Binance neden stablecoin’e geçti?

Kripto para borsası Binance, BNB, USDT ve TUSD varlıklarından oluşan SAFU’yu stablecoin’e çevirdi. SAFU, kötü günler için oluşturulan bir sigorta fonu ve 1 milyar dolara kadar destekleniyor. Bu varlıkların tamamının stablecoin’e dönüştürülmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Binance, SAFU’yu dalgalanmalardan korumak ve sabit olarak 1 milyar seviyesinde tutmak amacıyla USDC’ye dönüştürdüğünü açıkladı.

Borsa, “Bugün SAFU’nun varlıklarının yüzde 100’ünü USDC’ye devrediyoruz. SAFU için güvenilir, denetlenen ve şeffaf bir stablecoin’in kullanılması, güvenilirliğini daha da artırır ve 1 milyar dolarda sabit kalmasını sağlar.” şeklinde açıklama yaptı.

Binance’in yaptığı bu hamle yatırımcıları tedirgin etti. Yatırımcılar, boğa piyasasında Binance’in neden stablecoin’e döndüğünü merak etmeye başladı. Birkaç yatırımcı, boğa piyasasının bitmiş olabileceğini düşündü.

Binance, kurucusu ve eski CEO’su CZ döneminde SAFU fonunu oluşturmuş ve bu fonu BNB ağırlığıyla desteklemişti. CZ döneminden bu yana bozulmayan fon USDC’ye kaydırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala